Anadolubank sektöre bayrak gösterdi

Haberin Devamı

Sektörün ana oyuncusu Ziraat Bankası’nın yanı sıra son yıllarda birçok özel banka tarım alanında faaliyet göstermeye başladı. Önümüzdeki dönemde tarım, tarımsal sanayi ve gıdanın stratejik önemi arttıkça tarım bankacılığı da yaygınlaşmaya devam edecek. Şimdi bu yarışa, daha doğrusu rekabet sürecine yeni bir oyuncunun daha geldiğini görüyoruz. Anadolubank geçtiğimiz günlerde izmir’de düzenlediği sektörel etkinlikle “Ben de varım” dedi ve deyim yerindeyse bayrak gösterdi. Anadolubank Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan ve Perakende Bankacılık Tarım Bölümü Başkanı İlhan Küçükahmetler ile bankanın faaliyet ve projelerini konuştuk.

Uğurlu tarım konuşmaları
Hazine ve Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan, “Türkiye’nin değerli ve potansiyeli yüksek bir sektörü olan tarıma özel ilgi gösteriyoruz. Tarım ve tarımsal sanayinin gücüne inanıyoruz. Tarımsal kalkınmanın sağlanması yönünde üreticiye her türlü desteği vermeye hazırız” diyor. Recep Atakan, “Üreticilerimize ayrıca finansal danışmanlık hizmeti vererek, sonuç odaklı doğru çözümler sunuyoruz. Anadolubank, 27 tarım şubesi ile Uğurlu Tarım Uygulamaları yani yenilikçi ürünler, ihtiyaçlara uygun koşul ve fiyatlarda çiftçinin ve sektörün beklentilerini en avantajlı olacak şekilde karşılayan çalışmalarını sürdürüyor. Tarım Bankacılığı’nda iddialıyız” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

Anadolubank sektöre bayrak gösterdi

3 yeni şube açılıyor
Atakan, tarım bankacılığı piyasasında uzman, geçmiş iş deneyimi ile bilgisini, doğru ve yerinde hizmet anlayışı ile yürüten tarım portföy yöneticileri olduğunu söylüyor. “Tarımda ülke genelinde ürün gamında genişletilerek 200’e yakın ürünün finansmanı yapabilecek teknik kapasiteye, analiz sistemlerine ve personel alt yapısına sahibiz” diyen Atakan bu yıl içerisinde 3 tarım ağırlıklı şubenin Fethiye, Tire ve Edremit’te devreye gireceği mesajını veriyor.

ANADOLU GELENEKLERİ
Küçükahmetler, çok ilgi gören üretici bilgilendirme toplantıları ve Anadolu Çay Sohbetleri’nin yanında ‘Anadolu Geleneklerini Yaşatıyoruz’ sloganıyla yola çıkarak, 205 köyde 10 bin üreticinin katıldığı ‘Tarım Tavla Turnuvası’ düzenlediklerini hatırlattı. Küçükahmetler, şöyle dedi;
“Üreticilere verdiğimiz desteklerin yanı sıra onlar için sosyal sorumluluk projeleri de geliştirerek Anadolu Geleneklerini Yaşatıyoruz Tarım Tavla Turnuvası’nın finalini 8 Eylül’de İzmir’de düzenledik. Büyük finale bankamızın yöneticileri, belediye başkanları ve kaymakamların yanı sıra 400 üretici katıldı. Banka olarak, Anadolu geleneklerini yaşatmak adına üreticilerle birlikte Anadolu’nun her yıl bir geleneğini yaşatmak üzere etkinlik planladık. 2012’de Tarım Tavla Turnuvası düzenledik, önümüzdeki yıl yine geleneklerimizi hatırlatacak başka bir etkinlikle üreticilerimizle bir araya geleceğiz. Geleceğin sektörü olan tarımın finansmanında önümüzdeki yıllarda daha aktif olacağız. Tarım Bankacılığında hizmet ağımızı ve hacmimizi daha çok çiftçiyi destekleyerek büyümeyi planlıyoruz. Son sözümüz şu; tarımı seviyor ve Türk çiftçisine güveniyoruz.”

Haberin Devamı

TARIM KART UYGULAMASI İLGİ GÖRDÜ
Perakende Bankacılık Tarım Bölümü Başkanı İlhan Küçükahmetler ‘Tarım Kart’ uygulamasının sektör ve üretici tarafından büyük bir ilgiyle karşılandığını belirtiyor. Küçükahmetler, “Tarım kart, ekipman kredileri, yeni dönem sezon öncesi hazırlık kredileri ve aynı zamanda üreticilerimizin ihtiyaç duyacağı bireysel kredilerde ürün gamımıza ağırlık vereceğiz. Üreticinin üretim süreçlerini bir bankacı gözüyle değerlendirerek onlara gerek mesleki gerekse finansal konularda yaptığımız bilgilendirme toplantılarına devam edeceğiz. Anadolubank Tarım Bankacılığı olarak satış ve pazarlama faaliyetlerimizi hiçbir bankanın uygulamadığı çok farklı bir boyuta taşıdık” şeklinde konuşuyor.

Yazarın Tüm Yazıları