Anadolu Üniversitesi'nin İHA'sı, ABD'den altın madalyayla döndü

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Üniversitesinin İHAsı, ABDden altın madalyayla döndü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 17:32

Anadolu Üniversitesi'nin İHA'sı, ABD'den altın madalyayla döndü

Haberin Devamı

Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN / ESKİŞEHİR, (DHA) - ANADOLU Üniversitesi insansız hava aracı tasarımı ekibi Anatolia Aero Design'nın 'Jaeger' (Avcı) adlı aracı, Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen yarışmada birinciliği elde ederek Eskişehir'e altın madalya ile döndü. Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan ekibi kutladı.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde lisans ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşan insansız hava aracı tasarım ekibi Anatolia Aero Design'ın insansız hava aracı 'Avcı', ABD'nin Florida eyaletinde düzenlenen ve 10 farklı ülkeden 75 takımın katıldığı uluslararası SAE Aero Design East 2017 yarışmasında birinci oldu. Altın madalya kazanan Avcı, ayrıca 'Taşınan en yüksek yük' ve 'Yük taşıma oranı' performans ödüllerinde de 3'üncülük elde ederek bronz madalya aldı.
ÜNİVERSİTEDE TÖREN
Eskişehir'e dönen Anatolia Aero Design ekibi için Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Mustafa Öç Konferans Salonu'nda tören düzenlendi. Törene Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Naci Gündoğan ile çok sayıda davetli katıldı. Rektör Gündoğan törende yaptığı konuşmada, ekibin geçen yıl 'Atlas' adlı araçla katıldığı ABD'deki yarışmada 3'üncülük elde ettiğini belirterek şöyle devam etti:
"Geçen sene de buna benzer bir tören yapmıştık ve öğrencilerimizin başarısını kutlamıştık. Gerçekten bu törenler bizi hem mutlu hem motive ediyor, hem de geleceğe yönelik iyi duygularımızı ve beklentilerimizi arttırıyor. Elde edilen gerçekten güzel bir başarı. Bu başarının ötesinde beni daha çok etkileyen aslında öğrencilerimizin bir takım ruhu içerisinde bir şeyler üretmeleri, beraber olmalarıdır. Aslında bu her şeyden daha değerli. Üniversitemizin gerçekten bu yıl bir çok alanda bilimsel, akademik faaliyetlerde değil sportif faaliyetlerde, sanatsal faaliyetlerde öğrencilerimizin gerçekten çok önemli başarılar elde ettiğini ifade etmek istiyorum. Üniversite olarak bu tür faaliyetleri her zaman destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz. İçerisinde öğrencilerin olduğu projeleri daha da çok destekleyeceğiz."
Yapılan konuşmaların ardından Rektör Prof.Dr.Naci Gündoğan, ABD'deki yarışmada birincilik elde eden Anatolia Aero Design ekibine madalyalarını taktı ve başarılarının devamını diledi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!