Anadolu Üniversitesi'nde Kültür Günü etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Üniversitesinde Kültür Günü etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2018 16:13

Anadolu Üniversitesi'nde Kültür Günü etkinliği

Haberin Devamı


Kemal ATLAN-Hakan TÜRKTAN / ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR'de Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü 4'üncü sınıf öğrencileri, proje dersi kapsamında Kaleydoskop Grubu ve Uluslararası Öğrenci Kulübü'nün katkılarıyla Kültür Günü etkinliği düzenledi. Etkinlikte 26 ülkenin tanıtımı yapıldı.
Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ndeki Öğrenci Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte 26 ülkenin yöresel kıyafetleri, yöresel yiyecekler ile çeşitli ürünleri sergiledi. Etkinliğe katılan Kazakistanlı öğrenciler, ülkelerine özgü 'Kara Jorga' adlı dans gösterisi sundu. 
Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Proje Danışmanı Doç. Dr. Figen Ünal Çolak, hedeflerinin etkinliği geleneksel hale getirmek olduğunu söyledi. Çolak şöyle konuştu:
"İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümünün proje geliştirme ve proje yönetimi dersi kapsamında düşünülmüş bir etkinlik. Çıkış noktası yabancı öğrenciler. Çok fazla var üniversitemize gelen. Çoğunu da tanımıyoruz ya da kültürel paylaşımda bulunamıyoruz. Onların da bu konuda temennileri vardı. Öğrenci arkadaşlar bu konuda bir paylaşımda bulunmak, kültürel paylaşımları artırmak istediler. Hem kardeşliği pekiştirmek amacıyla böyle bir başlangıç yapmak istedik. Hedefimiz bunun geleneksel hale gelmesi. O yüzden katılan öğrenci arkadaşlar stantlar açtılar ve kendi kültürel öğelerini sergilediler. Projenin devamında biz fakülte olarak her zaman destek vereceğiz. Aynı zamanda Uluslararası Öğrenci Kulübü de bu konuda istekli. İş birliği ile devamını düşünüyoruz."
-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!