Anadolu şimdi yandı

Güncelleme Tarihi:

Anadolu şimdi yandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2010 00:00

NTV’deki programa katılan Rıdvan Dilmen, “Anadolu kulüpleri şimdi yandı” derken Ahmet Çakar, “Yorumcular marka değerini düşürüyor demek vicdansızlıktır” dedi.

Haberin Devamı

SÜPER Lig’in yayın ihalesini yıllığına 321 milyon dolar karşılığında alan Digitürk’ün Kulüpler Birliği’ndeki bazı başkanların baskısıyla Maraton programın yayından kaldırmasının yankıları sürüyor. NTV’deki ‘Günlerin Getirdiği’ adlı programa katılan Rıdvan Dilmen ve Ahmet Çakar, Maraton programının sona erişini ve Erman Toroğlu’nun durumunu değerlendirdi.
Yasa dışı şeyler olacak
Ahmet Çakar, “15 seneden beri tarzımızda bir değişiklik olmazken futbolumuz değişti ve değeri yükseldi. ‘Yorumcular marka değerini düşürüyor’ olayı tamamen bir kaçamak, tamamen bir vicdansızlıktır” dedi. Erman Toroğlu’nu bir marka olarak gördüğünü belirten Rıdvan Dilmen ise, “Onun ayrılması beni üzdü. Anadolu takımlarının ne kadar mağdur olduklarını ikinci devre göreceğiz. Toroğlu Anadolu kulüpleri için büyük şanstı. Bundan sonra işleri zor.
Bu operasyonun altında sadece Erman Toroğlu’nun kimliği yok. Bence başka şeyler de meydana gelecek. Yasadışı şeyler olacak” diye konuştu.
Maraton programına son verilmesinden sonra Lig TV Genel Müdürü Şansal Büyüka da görevi bırakma kararı aldı. “Erman Toroğlu yoksa ben de yokum” diyen Büyüka, dün Lig TV ekibini topladı ve 10 günlük izne çıktı.
Büyüka da bırakıyor
Digitürk yönetimi, izin dönüşü istifasını vereceğini açıklayan Büyüka’yı kararından vazgeçirmek için yoğun çaba sarfediyor.
Digitürk Genel Müdürü Ertan Özerdem ise, “Erman Hoca’yı kovmamız diye bir şey söz konusu değil. Maç sonrası yayınlarda farklı bir görüntüye dönüyoruz. Buna Maraton da dahil. Bu görüntüye Erman Hoca’nın tarzı uymuyor. Şansal Bey, Lig TV’nin kurucusudur. Ayrılması söz konusu olamaz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!