Anadolu Oyuncak Müzesi'ne 15 bin ziyaretçi

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Oyuncak Müzesine 15 bin ziyaretçi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2017 11:41

Anadolu Oyuncak Müzesi'ne 15 bin ziyaretçi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi tarafından Dokumapark bünyesinde açılan Anadolu Oyuncak Müzesi'ni 3 günde 15 bin kişi ziyaret etti.

Dokumapark'a geçen cuma günü hizmete açılan Anadolu Oyuncak Müzesi ziyaretçilerini ağırlıyor. 15 Ekim'e kadar ücretsiz ziyaret edilecek müze, ilk 3 günde 15 bin kişi tarafından gezildi. Açılışından itibaren yoğun ilgi gören müzeyi çocuklarıyla gezmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturuyor. Görevliler içerdeki yoğunluğa göre ziyaretçileri alıyor.

Pazartesi kapalı olan müze, diğer günler 10.00 ile 19.00 saatleri arasında açık olan müzenin giriş ücreti öğrenciler için 3 TL, tam ise 5 lira olarak belirlendi. Müze için, Dokuma Fabrikası'nın kreşi olarak hizmet veren 4 bin metrekarelik binada 750 m2 teşhir alanı oluşturuldu. Müzedeki 15 salonda 15 temada sergi yer alıyor. Ayrıca koridorlarında farklı temalarda 10 vitrin de bulunuyor. Yaklaşık 8 bin objenin sergilendiği müze Antalyaspor köşesiyle başlıyor. Sınıf, ahşap oyuncaklar, deniz, arabalar, istasyon, Anadolu geleneksel oyuncakları, esnaf sokağı, masal odası, Kaleiçi Sokağı, peluş oyuncaklar, yap-boz odası, Anadolu oyuncak tarihi gibi temalı salonlar ziyaretçileri karşılıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de müzeyi ziyaret ederek ziyaretçilerle sohbet etti, görüşleri sordu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!