Anadolu Oto Galericiler Sitesi Eski Başkanı Bilal Atabey:

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Oto Galericiler Sitesi Eski Başkanı Bilal Atabey:
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2015 09:26

BİLAL ATABEY

Anadolu Oto Galericiler Sitesi eski Başkanı Bilal Atabey, otomobil alım satımlarının durma noktasına geldiğini belirterek, “Banka faizleri düşerse işlerimizin açılacağına inanıyorum” dedi.
Anadolu Oto Galericiler Sitesi eski Başkanı Bilal Atabey, yaptıkları iş ile ilgili yetki belgesinin çıkartılması gerektiğini belirterek, “Kurulan hükümetten yetki belgesi kanunu çıkarmasını istiyoruz. Biz burada bakıyoruz ikinci el otomobil alım satımı yapan insanların hiçbirinin işi iyi değil. Fakat noterlere geçip bakıyoruz, oralarda çok sayıda oto alım satımı var. Bunu kim yapıyor? Dışarıda ikinci el araç alım satımı yapan kişiler yapıyor. Bunun yapılıyor olması için de oto galerici esnafının yetkilendirilmesini istiyorum. Nasıl ki herkes lokantacı açamıyorsa, avukatlık yapamıyorsa bir yetki belgesi varsa bizim oto galericiler sitesinde otomobil alıp satanlar için yetki belgesinin alınmasını istiyorum. Vergi ödeyen, istihdam sağlayan, kira ödeyen insanlar olarak çok zor durumdayız. Dışarıda oto alım satımı yapan arkadaşların kira ödeme sıkıntısı yok. Onlar 500 lira para kazansalar bu ceplerine kar olarak dönüyor. Oto galerici esnafının desteklenmesini istiyorum” diye konuştu.
Döviz fiyatlarındaki artış ile ilgili de konuşan Atabey, “Dolar ve Euro’da ki artış banka kredilerini etkiledi. Banka faizlerini etkilemesinden dolayı da bizim ikinci el oto alım satımı durağan şekildedir. Bunun için ben zamana ihtiyacımızın olduğunu görüyorum. İnşallah hükümet kurulur dolar ve Euro’da biraz gevşeme olur. Banka faizleri düşerse işlerimizin açılacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!