Anadolu’nun En Eski Kabartma Medeniyeti Sirkeli’de

Güncelleme Tarihi:

Anadolu’nun En Eski Kabartma Medeniyeti Sirkeli’de
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2015 10:53

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI ALEMDAR ÖZTÜRK SİRKELİ HÖYÜĞÜ’NDE DEVAM EDEN KAZI ÇALIŞMALARINI GERÇEKLEŞTİREN EKİBİ ZİYARET ETTİ.

Sirkeli Höyüğü Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Deniz Yaşin Meier, kazı çalışmalarında ortaya çıkan eserlerin, Anadolu’nun en eski kabartma medeniyetlerinin Sirkeli’de bulunduğunu gösterdiğini belirtti.
Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk Sirkeli Höyüğü’nde devam eden kazı çalışmalarını gerçekleştiren ekibi ziyaret etti. Başkan Alemdar Öztürk, Kazı Başkanı Prof.Dr. Miroslav Novak ve Başkan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Deniz Yaşin Meier’den kazılar hakkında bilgiler aldı.
Kazı Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Deniz Yaşin Meier Sirkeli Höyüğü kazılarının 2006 yılından beri devam ettiğini ve 2011 yılından sonra antik kentlerin, kabartmaların, sur duvarlarının gün yüzüne çıktığını belirtti.
Ceyhan’daki bu höyüğün kendi dönemi içersinde Hitit dönemine ait en büyük yerleşimlerin bulunduğu Kilikya bölgesinde yer aldığını kaydeden Meier, “Bunun dışında kalkolitik dönemden Hellenistik döneme kadar yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. Hitit imparatoru 2. Muvattali’ye ait kaya kabartması da önemini daha da yükseltmiştir. Kazı çalışmaları buranın Kilikya bölgesinde yer alan en büyük Hitit merkezi olduğunu gösteriyor. Kazılar, 2. Ramses döneminden kalma ve Anadolu’nun en eski kabartma medeniyetlerinin de Sirkeli’de bulunduğunu gösteriyor” dedi.
Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ise, “Medeniyetlere beşiklik eden ülkemizin her karış toprağından tarih fışkırmaktadır. Ceyhan’da bu bölgelerden biridir. Özellikle bu tür kazı çalışmalarının bölgemiz ve ülkemiz turizmine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Kazı çalışmalarının turizme kazandırılması için Ceyhan Belediyesi olarak imkanlarımız dahilinde desteğimiz devam edecektir” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!