'Anadolu Markaları Yarışıyor, Türkiye İlerliyor' toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Markaları Yarışıyor, Türkiye İlerliyor toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 16:53

'Anadolu Markaları Yarışıyor, Türkiye İlerliyor' toplantısı

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- ANADOLU Markaları Yarışması içeriğinin paylaşıldığı, 'Anadolu Markaları Yarışıyor, Türkiye İlerliyor' toplantısı Gaziantep’te yapıldı.
Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya; Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, sanayiciler, işadamları ve diğer davetliler katıldı. Toplantının açılışında konuşan GSO Başkan Yardımcısı Ünverdi, toplantının Gaziantep’te yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ünverdi, GSO olarak markalaşma çalışmaları kapsamında, Kalite Seferberliği, Markaşehir Gaziantep,  İnovasyon Vadisi Gaziantep, Ar-Ge'de Gaziantep Atılımı ve Akıllı Sanayi Projelerini gerçekleştirdiklerini belirterek, "2003 yılındaki Markaşehir Gaziantep projemizle kentimize dünya birinciliğini kazandırdık ve Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Odalar Kongresi'nde ödülümüzü aldık" dedi.
Markalaşmanın başlı başına bir süreç olduğunu kaydeden Ünverdi, markanın sadece ürünün üzerindeki isim, etiket ya da amblem olmadığına vurgu yaptı.
Ünverdi, markanın, firmanın üretiminin kalitesini, satış sonrası süreçteki firma desteğini, iç ve dış pazardaki yerini ve hedeflerini belirlediğine dikkat çekerek şöyle devam etti:
"Başarıyı yakalayan firmaların marka yatırımı yaparak ve bu markalaşma sürecini doğru yürüttükleri aşikardır. Sektörde her zaman bir adım önde olan firmalar, markalaşma sürecini başarı ile tamamlamışlardır. Başarıyı devamlı kılmanın diğer yolu da markalaşmaya yapılan yatırımların devamının getirilmesi ve yenilenmesidir. AR-GE çalışmalarına ve inovasyona verilen önem; yapılan çalışmaların-araştırmaların doğru tercih edilmesi ve doğru uygulanması, markalaşma sürecindeki esastır."
Ar-Ge çalışmalarının gerçekleştirilmesinde işletmelere teknik destek sağlanması ile fayda ve verimliliğin artacağına işaret eden Ünverdi,  “Son yıllarda sanayi odalarının üyelerine ve girişimcilere sağladığı bu teknik destek ile daha fazla AR-GE çalışmasının gerçekleşmesi mümkün olmuştur. Markaşehir Gaziantep’in markalaşmasına ayrı bir değer katmak amacıyla çalışan odamız, bu anlamda çalışanlarımıza nitelik kazandırmak anlamında, Organize Sanayi Bölgesi’nde GSO olarak Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’ni kurdu” diye konuştu.
Gazianteplilerin damarlarında olan girişimcilik ve üretme ruhunun, markalaşma adına yapılan çalışmalarda ve şehrin yerel özelliklerinin birer marka değeri taşımasında önemli rol oynadığının altını çizen Ünverdi,  Gaziantep’in, Türkiye’de devlet yatırımı olmadan sanayileşen ve sanayileşmek isteyen kentlere örnek gösterilen bir şehir olduğunu söyledi.
Sanayileşme sürecinin 1989 yılında Gaziantep Sanayi Odası’nın kurulması sonrasında ivme kazandığını vurgulayan Ünverdi, “Gaziantep 5 Organize Sanayi Bölgesi ile Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgesine sahiptir. Bunun yanı sıra Gaziantep-Kilis sınırında, Şahinbey-Polateli Organize Sanayi Bölgesi kurulması için başlattığımız çalışmalar da sonuçlandırma aşamasına getirilmiştir” ifadelerini kullandı.
Ünverdi, Gaziantep’ten 2016 yılında 3 bin 623 başvuru yapıldığını, en fazla başvuru yapan 10 il arasında 5. sırada yer aldığını belirterek, konuşmasını şu şekilde tamamladı:
“Endüstriyel tasarım konusunda da başvurularına baktığımızda ise 4 bin 96 başvuru yapılmış olup en fazla başvuru yapan iller arasında 3. sırada yer alıyoruz. 2017 yılının Ocak-Eylül dönemine bakıldığında Marka patent başvurularında ilk 10 il içerisinde 5. sırdaki yerimizi koruyoruz.  2017 yılının Ocak-Eylül döneminde baktığımızda ise endüstriyel tasarım başvurularında kentimiz 4. sıradadır. Gaziantep, sanayisi ve ihracatıyla öne çıkan ve markalaşma alanında büyük hamleler yapan bir şehirdir. Sanayide markalaşmış, turizmde markalaşmış, kültürel zenginliği ile markalaşmış bir şehir olan Markaşehir Gaziantep açıkçası durmak bilmiyor. Markalaşma hem sanayinin gelişmesi hem de yatırım ve turizm gelirinin artmasını sağlayarak kalkınmaya canlılık getirdiğine inanıyoruz.”
Toplantının açılış bölümünde, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Şahin, Fibbanka Bireysel Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sezin Eken de katılımcılara sektörleriyle ilgili bilgiler verdi.
Toplantı düzenlenen panellerle sona erdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!