Anadolu Jet, THY’nin ismini zedeleyemez

Anadolujet’den 6 ay önce Antalya’ya eşim ve kendim için iki adet erken rezarvasyon bileti almıştım.

Haberin Devamı

Seyahat acentam, aynı tarihte otele paralel bu yolun daha ekonomik olduğunu ifade etmiş biletleri de kendisi ayırtmıştı. Ben de programımı uçuş gidiş ve geliş saatlerine göre yapmıştım. Rezarvasyonun ardından cep telofonuma şirketten biletlerimizin kesildiğine dair teyit mesajı da gelmişti. 26 Haziran günü acentam beni aradı ve havayolun şirketinin uçuş saatlerini değiştirdiğini ve buna onay verip vermediğimi sordu. Ve tabii ki bu sorumsuz davranış karşısında onay vermemin mümkün olmadığını beyan ettim. Uçuş gidiş ve geliş saatlarimi geriye atmıştı. Geliş-gidişler iptal olsa hiçbir itirazım olamaz. Fakat bu doğrudan hiçbir firmanın yapmayı düşünemeyeceği bir uygulamadır. Şirkete e-mail gönderdim cevap alamadım. Çağrı merkezini aradım ve olayı anlattım. Bu şartlarda birşey yapamayacaklarını ancak şikayet dosyası tanzim edebileceklerini ve 15 gün içinde cevaplayabileceklerini beyan ettiler. Ve benim uçuşumun 2 Temmuzda olduğunu ve sonra verecekleri cevabın ne anlama geldiğini sordum. Sustular!
Biraz sorumluluk ve yolcu haklarına saygı bekliyoruz.
Oktay USLU 
 
Erken revervasyon yaptırmak da hata

Haberin Devamı

Erken rezervasyon ile 21 Ocak 2012’de ZETUR’un Moskova gezisine kayıt yaptırdık. Seyahat tarihi 1-10 Temmuz olacaktı, iki kişi için 3000 Euro yatırdık. Seyahate bir hafta kala turla ilgili bilgi için arayan yok, bizim telefonlarımıza da çıkmıyorlar. Biletlerimiz yok. Tunalı Hilmi’de ofise gittiğimizde şirket sahibi yok.
TURSAB’a başvurduk. Nisan ayında ‘çalışma ruhsatları’ iptal edilmiş firmanın. Ama ofis duruyor. Bu nasıl iş anlamadık.
İnternete bakınca firma ile ilgili birçok şikayetle karşılaştık.
Ruhsatı iptal edilen bu firmanın kapısına mühür neden vurulmuyor.
Biz yandık, başkaları zarar görmesin.
İnsanları kandırıyorlar...
Özden UĞURLU

Meğer Ankara neymiş!

Melih Gökçek ve ‘hayranlarının’ twitter’deki ‘geyiklerini’ derleyen arkadaşa teşekkürler. Doğma büyüme Ankaralıyım, meğer Ankara neymiş ne olmuş haberim yokmuş! Demek ki, biz Ankara’da değil başka yerde yaşıyoruz ya da twitterdakiler, kendileri çalıp kendileri oynuyor...
Sayın başkan’a övgü düzenler, aynı yerde bizim yaşadıklarımızı yaşamıyor! Bugün Ankara’da ulaşım başlı başına sorundur. Arabanız yoksa yandınız varsa da yandınız. Otobüsler yetersiz, taksi-dolmuş tarifeleri Türkiye’nin en pahalısıdır. Park yeri sorunu had safhadadır. Şehre araçla gittiniz mi şansınız yoktur, trafik, tıkalı keşmekeştir. Şehir içi yollar 3-4 sıra parkedenler yüzünden geçilmez olmuştur. Geçebildikleriniz otobana dönmüştür, yaya hakkı yoktur.
İşe yaramayan üst geçitler hurdaya benzer. Bir yerden bir yere sağ elinizle sol kulağınızı tutar gibi ulaşırsınız, seçenek yoktur. Mevcut metro istasyonları bakımsız, kirli, bazıları ibadethaneye dönmüştür. (Özellikle Beşevler ve Kızılay) Atatürk Orman Çiftliği’nin altı üstüne getirilmiş, Atamızı çağrıştıran ne varsa değiştirilmektedir. Kentsel dönüşümle birlikte, rantçılar ağızlarının suyu akarak bakmaktadır artık buraya... Nerede boş alan ve yeşil alan varsa hemen kazılıp AVM, rezidas ya da TOKİ konutu yapılmaktadır. Daha bir sürü şehir adına olumsuzluk buradadır. Anıları yaşayacak kafa dinleyecek tek yer kalmamış, geriye doğru değişime uğramıştır Ankara...
Günümüz Başkenti’nin, ‘twitter geyikleriyle’ âlâkası yoktur, ‘Ttwitter Ankarası’ sanaldır.
Yusuf ÇİMEN

Yazarın Tüm Yazıları