Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisinin yurt dışı matematik başarısı

Güncelleme Tarihi:

Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisinin yurt dışı matematik başarısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2018 11:12

Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisinin yurt dışı matematik başarısı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)- KIRKLARELİ İmam Hatip Lisesi9.sınıf öğrencisi Furkan Vatansever, Kanada Waterloo Üniversitesi´nin bütün dünyada lise öğrencileri arasında düzenlediği Pascal/Cayley/Fermat Matematik sınavında  başarı sıralamasında ilk yüzde yirmi beşe girdi, Üstün Başarı Madalyası ve sertifika kazandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, öğrencilerin matematiğe olan ilgisini artırmak ve farklı ülkelerin matematik sorularını görmelerini sağlamak amacıyla Kanada Waterloo Üniversitesi tarafından her yıl binlerce 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Uluslararası Gauss-Pascal-Cayley ve Fermat Matematik Yarışmaları yapıldığını söyledi.
Waterloo Üniversitesi’nin her yıl düzenlediği Pascal-Fermat-Cayley Uluslararası Matematik Yarışmasına  Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 9 ve 10. sınıflardan on öğrenci katıldı.
Kanada Waterloo Üniversitesi´nin bütün dünyada lise öğrencileri arasında düzenlediği Pascal/Cayley/Fermat Matematik sınavında Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi´nden katılan 9.sınıf öğrencisi Furkan Vatansever, başarı sıralamasında ilk yüzde yirmi beşe girdi, Üstün Başarı Madalyası ve sertifika kazandı. 65 bin Lise öğrencisinin katıldığı yarışmada öğrenciler bireysel olarak 60 dakikalık süre içinde 25 sorudan oluşan yarışma sorularını çözmeye çalıştı.
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım "Öğrencimizin başarısıyla gurur duyuyoruz ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.  Daha sonra başarılı öğrenciye  Üstün Başarı Madalyasını , Sertifikasını ve Ödülünü verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!