Anadolu Efes'te yenilgi üzüntüsü

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Efeste yenilgi üzüntüsü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2011 12:30

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde C Grubu'nda İsrail'in Maccabi Electra Tel Aviv takımına 79-72 mağlup olan Anadolu Efes'te yenilginin üzüntüsü yaşanıyor.

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, deplasmanda kazanmalarına rağmen kendi sahalarında bir türlü galip gelemediklerini belirterek, “Evimizde kaybettiğimiz maçlar sonrası dışarda kazandığımız karşılaşmaların bir anlamı olmuyor. Bu şekilde avantaj elde edemiyoruz” dedi.

Özerhun,  İtalya'da EA7 Emporio Armani Milano gibi zorlu bir deplasmanda elde ettikleri galibiyetin ardından, üst sıralar için oynayan İsrail ekibi Maccabi Electra Tel Aviv'i yenerek avantaj sağlamayı hedeflediklerini ifade ederek, “Maccabi Electra Tel Aviv'e yenildik ve dezavantajlı duruma düştük. Maç boyunca çok sayıda kullandığımız dış şutlarda düşük yüzdede kaldık. Böyle oynayınca yenilgi de beraberinde geldi. İsabetli ve doğru şut tercihleri yapılabilirdi. Daha başarılı sonuç alırdık. 33 tane olmak üzere çok yüksek sayıda 3 sayılık atış kullandık. Ancak bunların sadece 8'ini sayıya çevirebildik. Uzun zamandır Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynamıyorduk. Ama dış şutlarda daha başarılı olmalıydık. Maccabi Electra Tel Aviv belli kapasiteye sahip bir takım” diye konuştu.

Engin Özerhun, maçta 13 adet 3 sayılık atış deneyen, ancak bunların sadece 4'ünü sayıya çevirebilen Sasha Vujacic'in zaman zaman zorlama atışlar yaptığına dikkati çekerek, “Seri halinde sayılar bulunca kendisine güven geldi. Daha sonra zorladı. Ancak farkı 4 sayıya indirdiğimiz ve ortak olacağımız noktalarda zorlama atışlar yapmayıp, içeriye girse ya faul olacak, ya da sayı yapacaktı” dedi.

Takımın bir diğer yabancı oyuncusu Dusko Savanovic'in performansına değinen genel menajer Özerhun, “Savanovic süre olarak az oynamadı. Ribauntlarda etkili oldu, ama sayı açısından verimli olamadı. Biraz daha sayı atması gerekiyor. Geçen sezonki performansına yakın olsa bile takıma katkısı olacak” diye konuştu.

Özerhun, NBA patentli yıldız Ersan İlyasova'nın performansı konusunda ise şunları söyledi:
“Ersan, lig maçlarında galibiyeti getirecek anları yaşatıyordu. Kısa periyot oynasa da savunmada ve hücumda ağırlığını lig mücadelesinde koyuyor. Maç kazandırmayı başarıyor. Bunu Banvit maçında başardı. Dün ondan da beklediğimiz katkıyı alamadık. Performansını bir kademe daha üste çekerse fazlasıyla katkı yapacak.”

Önemli bir döneme geldiklerini kaydeden Engin Özerhun, “Önümüzde Galatasaray Medical Park ve Real Madrid maçları var. Özellikle Real Madrid maçı çok önem kazandı. Kazanmamız gerekiyor. Bu şekilde tekrar avantaj sağlarız. Kinsey sakat, bu maçta da oynamayacak. Kerem Gönlüm ise geçtiğimiz günlerde ilk kez koştu” diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!