Anadolu Efes, Top 16 için sahaya çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Efes, Top 16 için sahaya çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2011 15:48

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi C Grubu'ndaki 8. maçında yarın İstanbul'da İtalya temsilcisi EA7 Emporio Armani ile karşılaşacak ve karşılaşmayı kazandığı takdirde “Top 16” turuna katılmayı garantileyecek.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşma NTV Spor'dan naklen yayınlanacak.

Grupta 4 galibiyeti bulunan ve 3. sırada yer alan Anadolu Efes, 5. sırada ve 2 galibiyeti olan EA7 Emporio Armani'yi yenmesi halinde, galibiyet farkını 3'e çıkaracak ve grup maçların bitimine 2 hafta kala “Top 16”ya katılmayı garantileyecek.

Özerhun: “Garantilemek istiyoruz”

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, grupta ikinci yarı maçlarında ilk etap olarak düşündükleri Partizan, Belgacom Spirou ve Emporio Armani serisinin ilk iki maçını kazandıklarını ve yarınki Emporio Milano engelini de kayıpsız geçerek “Top 16”yı garantilemek istediklerini söyledi.

Özerhun, “Emporio Armani'yi de mağlup ettiğimiz takdirde Top 16'ya kalmayı garantileyeceğiz. Bir sonraki adımda ise Maccabi Electra Tel Aviv ve Real Madrid'i de mağlup ederek grubumuzu ilk iki sıra içinde bitirmek istiyoruz. Bu da bize Top 16 kuralarında önemli bir avantaj sağlayacaktır” diye konuştu.

Anadolu Efes top çalmada lider

Anadolu Efes, bu sezon THY Avrupa Ligi'nde maç başına 9 top çalma ortalaması ile mücadele ederken, bu kategoride 24 takım arasında zirvede bulunuyor.
Kerem Tunçeri, Avrupa Ligi'nde kullandığı son 12 serbest atışını da sayıya çevirirken, Tarence Kinsey Avrupa Ligi'nde oynadığı son 10 karşılaşmanın her birinde en az bir top çalma ile mücadele etti.
Cenk Akyol ise, Avrupa Ligi kariyerinde en yüksek sayısına 3 Kasım 2005'te, yarınki rakipleri Armani Jeans Milano potasına 15 sayı bırakarak ulaşmıştı.
Avrupa Ligi'nde iki takımın oynadığı ilk karşılaşmayı 62-54 kazanan Anadolu Efes rakibini sadece 54 sayıda tuttu ve bu rakam Emporio Armani'nin bu sezon Avrupa Ligi'nde bir maçta kaydettiği en düşük skor oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!