Anadolu Efes Darüşşafaka Doğuş maçı ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Efes Darüşşafaka Doğuş maçı ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 11:20

Anadolu Efes ve Darüşşafaka Doğuş, THY Avrupa Ligi Top 16 Turu 3. maçında karşı karşıya gelecek. Anadolu Efes, Abdi İpekçi Arena'da Darüşşafaka Doğuş'u konuk edecek. Peki maç ne zaman saat kaçta başlayacak?

Haberin Devamı

THY Avrupa Ligi Top 16 Turu 3. maçı kapsamında iki temsilcimiz Anadolu Efes ve Darüşşafaka Doğuş karşı karşıya gelecek. THY Avrupa Ligi gruplarında 10 maçta 6 galibiyeti bulunan temsilcimiz Anadolu Efes, B grubunu zirvenin bir altında 2. sırada tamamlayarak Top 16'ya kalmaya hak kazanmıştı. Bir diğer temsilcimiz Darüşşafaka Doğuş ise 10 maçta 4 galibiyet alarak D grubunu 4. sırada tamamlamıştı. Anadolu Efes 15 Ocak Cuma günü Abdi İpekçi Arena'da Darüşşafaka Doğuş'u konuk edecek.

ANADOLU EFES DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Maç: Anadolu Efes - Darüşşafaka Doğuş

Salon: Abdi İpekçi Arena

Tarih: 15 Ocak 2016 Cuma

Saat: 20.00

Kanal: NTV Spor

Lokomotiv Kuban: 78 - Anadolu Efes: 77

Haberin Devamı

LOKOMOTİV KUBAN 78 - 77 ANADOLU EFES

İki ekibin de pota altından ürettiği sayılarla başlayan karşılaşmanın ilk bölümünde, taraflar skor üretmekte zorlandı. İlerleyen dakikalarda ev sahibi ekibin 6-0'lık serisine 7-0'la karşılık veren Anadolu Efes, çeyreğin son bölümünde Granger, Cedi Osman ve Brown'la bulduğu sayılarla ilk periyodu, 21-13 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Heurtel'in üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketle başlayan lacivert-beyazlılar, Cedi Osman ve Dunston'ın sayılarıyla 14. dakikayı 31-19 önde geçti. Anadolu Efes, devre sonunda soyunma odasına 43-37 önde gitti.

Üçüncü periyodun başında Tyus'la boyalı alandan skor üreten lacivert-beyazlılar, Lokomotiv Moskova'nın Claver, Randolph ve Delaney'le skor üretmesine engel olamadı ve 25. dakika 50-50'lik eşitlikle geçildi. Çeyreğin kalan dakikalarında Cedi Osman, Dunston ve Brown'la sayılar bulan, rakibinin de sadece 3 sayı atmasına izin veren Anadolu Efes, son periyoda 59-53 önde girdi.

Dördüncü periyodun ilk 2 dakikasında iki takım da skor üretemezken, ilerleyen bölümde Brown'la sayılar bulan Anadolu Efes'e, Broekhoff ve Singleton'la karşılık veren ev sahibi ekip, Delaney'le üst üste bulduğu sayılarla uzun süre sonra 36. dakikada 67-66 öne geçti. Maçın son anları büyük heyecana sahne olurken, son bir dakikaya 73-73'lük eşitlikle girildi. Bitime 21 saniye kala Broekhoff'la üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketle avantajı eline geçiren Lokomotiv Moskova karşısında son hücumda Brown'ın atışından sonuç alamayan Anadolu Efes, salondan 78-77 yenik ayrıldı.

Haberin Devamı

Darüşşafaka Doğuş 72-79 Cedevita Zagreb

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ 72 - 79 CEDEVİTA ZAGREB

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede Cedevita Zagreb'in, Babic, White ve Arapovic ile yakaladığı skorlara Darüşşafaka Doğuş, Mehmet Yağmur, Gordon ve Semih Erden ile cevap verdi ve ilk 5 dakika 9-9 eşitlikle geçildi. Savunma sertliğini arttıran ve Semih Erden ile boyalı alanda üstünlük kuran yeşil-siyahlılar, hızlı hücumlarda Bjelica ve Markoishvili'nin sayılarıyla 7. dakikada farkı 7 sayıya çıkardı: 16-9. Periyodun kalan bölümünde rakibinin farkı azaltmasına müsaade etmeyen Darüşşafaka Doğuş ilk çeyreği 26-19 önde geçti.

Müsabakanın ikinci periyoduna etkili başlayan ve Pullen-Pilepic ikilisiyle dış sayı isabetleri üreten konuk ekip, 15. dakikada öne geçti: 31-33. Yaptığı baskılı savunmayla ev sahibinin kolay sayı bulmasına izin vermeyen Hırvatistan temsilcisi soyunma odasına 40-39 üstün gitti.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın üçüncü çeyreğine Harangody ve Ender Arslan'ın üst üste bulduğu basketlerle oyunun kontrolünü eline alarak başlayan Darüşşafaka Doğuş, 24. dakikada farkı 7 sayıya çıkardı: 50-43. Walker'ın bulduğu üç sayılık atışla toparlanan ve 7-0'lık seri yakalayan konuk ekip, 29. dakikada 53-52 öne geçti. Periyodun kalan bölümü karşılıklı basketlerle geçildi ve son periyoda 58-58 eşitlikle girildi.

Oldukça çekişmeli başlayan mücadelenin son periyoduna iki takım da savunma sertliğini arttırarak başladı. İki takımın da sayı üretmekte uzun süre zorlandığı çeyreğin son 4 dakikasına 68-68 beraberlikle girildi. Karşılaşmanın sona ermesine 27 saniye kala Walker'ın üç sayı isabetiyle 75-72 öne geçen misafir takım, ev sahibinin hücumlardan boş dönmesiyle sahadan 79-72 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Bu sonucun ardından Darüşşafaka Doğuş gruptaki ikinci mağlubiyetini alırken, Hırvatistan temsilcisi ilk galibiyetini elde etti.

BAKMADAN GEÇME!