Anadolu Break için geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Break için geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2015 09:56

Sokağın ruhundan doğan breakdans ile toprağın gücünü yansıtan Anadolu dansları, Red Bull Anadolu Break dans gösterisi ile aynı sahnede buluşuyor.

Haberin Devamı

Flying Steps’in kurucularından Kadir Memiş (Amigo) Projenin Koreografisi’ni üstleniyor. 2014’teki belgesel çekimlerinin hemen ardından yapılan dansçı seçmeleri ile 5 B-Boy, 1 B-Girl, 1 modern dansçı ve 2 geleneksel dansçıdan oluşan sahne ekibi tamamlandı. Aydan Uysal, Bora Günebakan (Boris), Eftal Dirlik, Ferhat Düz (fero), Mehtap Çınar, Miktat Furkan Yılmaz, Ozan Karabağ, Serdar Karaman (Lexx) ve Salih Karagöz dans ekibini oluşturuyor.

Gösterinin müzik direktörlüğünü Berlin’de yaşayan besteci Nevzat Akpınar, müziklerin aranjörlüğünü ise yerli hip hop sahnesinin usta ‘beat-maker’ı Da Poet üstleniyor.

Gösterinin kostümleri ise DB Berdan markasının yaratıcılarından Begüm Berdan’a emanet edildi. Ege Üniversitesi Halk Oyunları Bölümü kostüm arşivi üzerinde yaptıkları incelemelerin ardından tasarımcılar, aldıkları ilhamla geleneksel motiflerin modernize edildiği kostümler hazırladı.

Haberin Devamı

Red Bull Anadolu Break sahne gösterisi, 9 Ekim’de prömiyerini İstanbul’da yaptıktan sonra, 10 Ekim’de İstanbul’da, 11 Ekim’de Ankara’da, 13 Ekim’de Eskişehir’de, 15 Ekim’de İzmir’de, 17 Ekim’de ise Antalya’da izleyicilerle buluşacak.

Etkinliğin biletleri biletix üzerinden satın alınabilecek.

Anadolu Break için geri sayım başladı

Organizasyonun hashtag’i #RedBull ve #AnadoluBreak

Red Bull Anadolu Break – Tur Programı

10 Ekim, Cumartesi / İstanbul (İki Gösteri)
Zorlu Performans Sanatları Merkezi, Drama Sahnesi İlk Gösteri: 15.00 İkinci Gösteri: 21.00

11 Ekim, Pazar / Ankara
MEB Beşevler Şura Salonu 20.00

13 Ekim, Salı / Eskişehir
Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi 20.00

15 Ekim, Perşembe / İzmir
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi 20.00

17 Ekim, Cumartesi / Antalya
Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Salonu

Haberin Devamı

Red Bull Anadolu Break dans gösterisi nasıl ortaya çıktı biliyor musunuz?

Dünyanın en iyi break dansçılarından birkaçı geçen sene Eylül ayında, geleneksel Anadolu danslarını öğrenmek üzere Anadolu kentlerinde kapsamlı bir yolculuğa çıktı. Sokağın ruhunu taşıyan break dans, ilk defa bu yolculukta Anadolu kültürü ile yan yana geldi. Kahramanlarının “sıradışı bir deneyim” olarak anlattığı “Anadolu Break – Adımların Ötesinde” Belgeseli yepyeni bir projenin başlangıcına ilham verdi. Gelenekselle modernin birleşmesinden yakalanan bu beklenmedik uyum eşsiz bir dans gösterisinin doğuşuna öncülük etti. Anadolu’nun engin topraklarının farklı kültürlerinden doğan ritim ve müziklerin sahnede buluştuğu “Red Bull Anadolu Break” dans gösterisi’ne 10 Ekim’de İstanbul’da başlıyor. Ayrıntılı bilgi için http://www.redbull.com/anadolubreak adresine tıklayın.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!