Anadolu basınından demokrasi bildirisi

Güncelleme Tarihi:

Anadolu basınından demokrasi bildirisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 17:27

Anadolu basınından demokrasi bildirisi

Haberin Devamı

ADANA'da Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nin evsahipliği'nde gerçekleşen Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGC) 53'üncü Başkanlar Konseyi Toplantısı 14-16 Temmuz tarihleri arasında yapıldı.  
Türkiye'deki Gazeteciler Cemiyetleri'nden 155 başkan ve yönetim kurulu üyesinin katıldığı toplantının sonunda TGC Başkanlar Konseyi  'Darbe insanlık suçudur' başlıklı bildiri yayınladı. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi kınanarak, darbenin insanlık suçu olduğu ifade edilen bildiride Anadolu Basını'nın bu olay karşısında büyük bir sınav verdiği, 'onurlu bir direnç gösterdiği' vurgulandı. Bildiride "Hepimizin tercihi hep demokrasi ve Cumhuriyetten yana olacaktır" denildi. 
Program kapsamında 15 Temmuz 2016 tarihli yerel gazetelerin yeraldığı 15 Temmuz ve Anadolu Basını Sergisi de açıldı. Serginin açılışında konuşan TGF Başkanı Yılmaz Karaca "Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi 15 Temmuz darbe girişiminde de Anadolu Basını dik durmuş, demokrasiden ve cumhuriyetten yana tavır koymuş, darbe karşısında aktif olarak halkla birlikte büyük bir sınav vermiştir" dedi.
Toplantıya katılanlar ayrıca Adnan Menderes Bulvarı, Baraj Gölü, Çatalan Gölü, Varda Köprüsü gibi Adana'nın turistik yerlerini de gezdi. 

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!