Anadolu bacılarına 500 Bin liralık destek

Güncelleme Tarihi:

Anadolu bacılarına 500 Bin liralık destek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2018 15:28

Anadolu bacılarına 500 Bin liralık destek

Haberin Devamı

Metin ÖZDEMİR/POLATLI,(ANKARA),(DHA)-ANKARA Polatlı Ticaret Odası tarafından kurulan ve Türkiye'de ilk olarak pancar pekmezi üreterek önemli mesafeler kat eden Anadolu Bacıları Kooperatifi, şimdi de 'Anadolu Bacıları Güçleniyor' projesiyle gıda ürünü yelpazesini genişletmeyi öngören bir çalışma başlattı. Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya, Ankara Kalkınma Ajansı’nın 'Yerel Ürün Ticarileştirme Mali Destek Programı' kapsamında 500 bin lira ödenek vermeyi kabul ettiğini duyurdu.

Polatlı Ticaret Odası öncülüğünde 2016 yılında kurulan ve ilçe kırsalından 7 köylü kadının yer aldığı 'Anadolu Bacıları Kooperatifi' iki yılda büyük başarılara imza attı. Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya, PANPEK ismi altında Türkiye’de ilk olarak doğal ve katkısız bir şekilde üretilen şeker pancarı pekmezinin tüketicilerin tercihi haline geldiğini söyledi. Bununla birlikte Portakallı Havuç Reçeli, Polatlı Eriştesi, Kavun Reçeli, Karpuz Reçeli gibi ürün yelpazesini genişleten Anadolu Bacıları Kooperatifi, şimdi de yeni bir proje ile üretimlerini artırmayı hedefliyor. Oda Başkanı Ulvi Sakarya, Polatlı Belediyesi, Polatlı İlçe Tarım Müdürlüğü ve Polatlı Tarih ve Kültür Araştırma Derneği’nin ortağı olduğu 'Anadolu Bacıları Güçleniyor' projesinin Ankara Kalkınma Ajansı tarafından onaylandığını ve 500 bin liralık mali desteğin de kabul edildiğini kaydetti. Proje kapsamında ilçenin tarih turizmi alanlarının tanıtımı da yer alıyor.

AMAÇ YEREL ÜRÜNLERİN MARKALAŞMASI

Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya projenin amacının Polatlı’da marka değeri taşıyan yerel ürünlerin geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi, ulusal ve uluslararası düzeyde markalaşmanın sağlanması ve Pazar ağının genişletilmesi, Polatlı ilçesinin geleneksel ürünü olan Pancar Pekmezinin yenilikçi yöntemlerle katma değerinin arttırılması olduğunu ifade etti.  Sakarya,’ "Tamamen doğal ve katkısız olan Pancar pekmezinin üretimini endüstriyel anlamda yapan tek nokta şu anda bizim kurduğumuz Kooperatiftir. Önümüzdeki aylarda Pancar Pekmezinin coğrafi işaretini alacağız. Sonrasında da diğer yerel ürünlerimiz içinde başvurularımızı yapacağız. İlçemizi birçok Ulusal fuarda temsil eden Anadolu Bacıları Kadın Kooperatifi  www.n11.com üzerinden satış yapmakta olup, bunun yanı sıra Big Chefs Restaurant  mağazalarına ayda 300-400 kg arası ürün üretmektedir. İnşallah bu proje ile çatımız altında emeklemeye başlayan kooperatif, Kalkınma Ajansı projesi ile koşmaya başlayacaktır. İlçemize ve Kooperatifimize şimdiden hayırlı olsun" dedi. 'Anadolu Bacıları Güçleniyor' isimli projenin ilk faaliyetleri Ağustos ayı sonunda başlayacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!