Anadolu Ateşi Başkentli “kıvılcımlarını” arıyor

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Ateşi Başkentli “kıvılcımlarını” arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2011 00:00

Dünyanın en büyük dans topluluklarından biri olan Anadolu Ateşi, dansçı kadrosunu Ankara’da büyütüyor. Kapılarını dans etmek isteyen herkese açan Anadolu Ateşi, Oranium’da her yaştan bireye dans dersleri veriyor.

ANADOLU Ateşi, dansçı kadrosunu Ankara’da büyütüyor. Kapılarını dans etmek isteyen herkese açan Anadolu Ateşi, Oranium’da her yaştan bireye dans dersleri veriyor.

Çocuklar ve yetişkinler olmak üzere iki ayrı kurs programı bulunan Anadolu Ateşi Ankara Dans Akademisi, halk danslarından modern danslara, klasik baleden Anadolu Ateşi repertuarına kadar birçok seçenek sunuyor.
Anadolu Ateşi çocuk kursu programına 6-14 yaş arası çocuklar kabul ediliyor. Eğitimler yedi ay boyunca haftada bir gün, iki saat sürüyor. Dersler, Anadolu Ateşi’nin dans eğitmenleri ve alanında uzman dansçıları tarafından veriliyor. Eğitimlerin amaçlarının arasında, çocuğun fiziksel ve ruhsal gelişimine katkıda bulunmak, sanatsal yeteneklerine yön vermek, ritim ve dans yeteneğini kuvvetlendirmek ve iyi bir sanatsever yetiştirmek yer alıyor.

Yaş sınırlaması yok

Yaş sınırlaması olmayan yetişkin kurs programlarında ise, dans eğitimlerinin yanı sıra pilates ve yoga dersleri de veriliyor. Ayrıca yetişkinler için kişiye özel dans dersleri de veriliyor.

Çocuklara eğitim vermenin her zaman planları arasında yer aldığını belirten Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, “11 yaşında iken benim öğrencim olan bir arkadaşımın bugün Anadolu Ateşi ve Troya’nın Sanat Kurulu’nda yer alıyor olması bütün serüveni açıklıyor aslında. 1999 yılında bu yolculuğa çıktığımızda bir gün çocuklara da eğitim vermek planlarımız arasındaydı” dedi.

Türkiye’nin eksiğini gidereceğiz

Dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde dansın çocuk eğitimindeki gerekliliğinin kabul gördüğünü, fakat Türkiye’nin bu alanda eksik kaldığını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

“Ülkemizin dans alanındaki eksikliği bizi bu alana yönlendiriyor. Dans eğitimi, hem eğitim bilimi açısından hem de bizim gibi sanat topluluklarının gereksinimleri açısından baktığımızda da üzerinde düşünülmesi gereken bir olgu. Platon, üstün insan yetiştirme ve erdem sahibi insanı yaratma felsefesinin bilgi kuramını oluştururken, insan eğitiminde dansın önemini vurgular. Platon’a göre erdemli insan mutlaka dans eğitimi almalıdır. Çünkü dans ruhu inceltir, yaşamı estetize eder. O’na göre felsefe ve dans eğitimi iyi eğitimin olmazsa olmazlarıdır. Felsefe zihnin, dans ise bedenin jimnastiğidir.

Başarıyı paylaşıyoruz

Deneyimlerimizi çocuklarımızla paylaşıyoruz. Anadolu Ateşi stüdyolarında dünya sahnelerinde deneyim kazanmış uzman hoca kadrosu dansın temel disiplinlerini ve Anadolu Ateşi repertuarını öğretiyor çocuklara. Her hafta sonu okulumuz cıvıl cıvıl.. Çocuklarımızın gözlerinde Anadolu Ateşi’nin kıvılcımları çıkıyor. Öğrenmeye geliyorlar, güzelleşmeye geliyorlar, paylaşmaya ve grupla birlikte yaşamaya geliyorlar. Dünyaya mal olmuş başarılarımızın yaratıldığı kutsal mekanımızda bize ışık taşıyorlar. Yaşamları boyunca unutmayacakları anılar biriktiriyorlar, bize gelecek oluyorlar. Bu kıvılcımlar daha büyük ateşlerin müjdecisi oluyor. Sanatla yoğrulacak bir yaşam tarzının da habercisi. Hoş geldiniz çocuklar, hoş geldiniz uzun yol arkadaşlarımız.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!