Anadolu Ajansı’ndan ‘Dakika Dakika FETÖ’nün Darbe Girişimi’ kitabı

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Ajansı’ndan ‘Dakika Dakika FETÖ’nün Darbe Girişimi’ kitabı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2016 12:05

Anadolu Ajansı’nın (AA), Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin kronolojisini ve bu kalkışmaya tepkileri ele alan ‘Dakika Dakika FETÖ’nün Darbe Girişimi’ adlı kitabı, Kapıkule Sınır Kapısı’nda dağıtıldı.

Haberin Devamı

 

Kitap, yıllık izinlerini tamamladıktan sonra yaşadıkları ülkelere dönmek için sınır kapısından geçen Avrupalı izinciler tarafından yoğun ilgi gördü. Çıkış kuyruğunda bekleyen izinciler, kitabı dikkatlice inceledi.

Hollanda’ya giden Bayram Murat, darbe girişimi sırasında Ankara’da olduğunu söyledi. Vatanın bütünlüğü için her zaman devletle beraber hareket edeceklerini belirten Murat, “Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. O gün hafızalardan silinmeyecek. Anadolu Ajansı’nın o kara günü anlatan, hainliğe karşı milletin kahramanlığını da gösteren kitabını inceledik. Kitap, ülkenin kurtuluşunu anlatan olaylarla dolu” diye konuştu

VATANIMIZ ÇOK ŞÜKÜR RAHATLADI

Adana’dan Almanya’ya dönen Ahmet Yıldırım ise, yaşananları haberlerden öğrendiğinde Türkiye’ye bir an önce gelmek için çaba harcadığını aktaran söyledi: “Vatanıma gelmek için can attım. Vatanıma giremeseydim o gün Edirne’ye kadar, sınıra kadar gelsem de ne olursa olsun geleceğim dedim. Adana ve İstanbul’da bulundum, demokrasi nöbetlerine katıldım. İznimiz bitti, vatanımız çok şükür rahatladı, şimdi dönüyoruz.”

Haberin Devamı

BİRLİK İÇİNDE OLMALIYIZ

Kitapta, darbe girişiminin her ayrıntısıyla açıkça görüldüğünü belirten Ispartalı Ferdi Şahin şunları söyledi: “O gün tatil için Hollanda’dan memleketim Isparta’ya gitmiştim, akşamında bu olay yaşandı. Darbe girişimini gördüğümde başaramayacaklarına inanıyordum. Şimdi daha çok birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Biz gurbete gidiyoruz ama kalbimiz ülkemizle atıyor. Cumhurbaşkanımıza her zaman güveniyoruz ve her zaman arkasındayız. Hollanda’da yaşayan Türkler orada da birlik içerisinde.”

Anadolu Ajansı’ndan ‘Dakika Dakika FETÖ’nün Darbe Girişimi’ kitabı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!