Anadolu Ajansı: FETÖ’nün İsviçre’de 1 okulu, 9 dershanesi, 8 derneği var

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Ajansı: FETÖ’nün İsviçre’de 1 okulu, 9 dershanesi, 8 derneği var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2016 12:43

Anadolu Ajansı’nın haberine göre FETÖ’nün İsviçre’de 1 okul, 9 dershane ile 8 derneği var. İsviçre’de örgütle bağlantılı eğitim kurumlarında okuyan yaklaşık 500 öğrenci, yıllık yaklaşık 2 milyon İsviçre frangı gelir getiriyor. Örgütün gelirinin İsviçre bankalarındaki gizli hesaplarda tutulduğu sanılıyor.

Haberin Devamı

ANADOLU Ajansı’na göre birçok Avrupa ülkesinde olduğu İsviçre’de de FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen çok sayıda kurum ve dernek bulunuyor. FETÖ, 120 bin Türkiye kökenli vatandaşın yaşadığı İsviçre’de, diğer ülkelerde olduğu gibi eğitim alanındaki çalışmalarıyla faaliyete başladı. Örgüt, zamanla medya, ekonomi faaliyetleri ve diyalog dernekleriyle çeşitli alanlara yayıldı. 

Ülkenin en büyük kenti olan Zürih’te, FETÖ’nün bir okulu faaliyet gösteriyor. Ülkede ayrıca FETÖ’nün kontrolü altında olan 9 dershanesi var. FETÖ eğitim kurumlarındaki yaklaşık 500 öğrenci, yıllık yaklaşık 2 milyon İsviçre frangı gelir bırakıyor. FETÖ ile bağlantısı olan bir işadamları derneği, eğitim kurumları dışında örgütün finansman kaynaklarının başında yer alıyor.
FETÖ yapılanmasının dernek, dershane ve okullar gibi İsviçre’deki finansal yapılanmasından sağlanan gelirle Türkiye ve diğer ülkelerden aktarılan paraların, İsviçre bankalarında gizli hesaplarda tutulduğu öngörülüyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!