Amy İstanbul’da ne gördü?

Amy Winehouse’un dünya gözüyle gördüğü son yer İstanbul.

Haberin Devamı

20 Haziran’daki Küçükçiftlik Park konseri iptal edildikten sonra şehirde üç gizemli gün geçirdi.

Beşiktaş’taki otelinde ne yaptığını, nereye takıldığını tam olarak bilen yok. Sanki Agatha Christie’nin Pera Palas günleri.

Burada ne gördü Amy? Onu finale ne götürdü?

Garibim zaten bitikti geldiğinde. Kulağında hâlâ Belgrad konserinden yuh sesleri. Muhtemelen odaya kapanıp demlenmek istiyordu.

Pencereden baktıysa Karadeniz’e giden şilepleri görmüştür.

Televizyonu açtıysa Fatmagül’ü görmüştür. Belki dumanlı kafayla bir bölüm seyretmiştir. İnşallah seçim kampanyalarına rastlamamıştır. Son yaşama arzusunu bizim liderlere bakarken yitirmiş olabilir.

Sokağa çıktıysa Nişantaşı’na akan trafiği görmüştür. Gece belki Reina’ya falan götürmüşlerdir. Orada konsere bilet alanlarla ağız dalaşına girmiştir.

Köprünün yılbaşı çamı gibi yanıp sönen ışıklarına bakmıştır. Müzik hayatının bittiğini, hatta bütün olayın bittiğini görmüştür bakarken.

Southgate’deki mütevazı bir evde başlayan dizisinin final bölümüne geldiğini...

Biz alkol ve uyuşturucu yüzünden tükendiğini sanırken aslında onlar sayesinde bu çirkin dünyaya 27 yıl tahammül edebilen zayıf bir kız olduğunu...

Kanatları ayağına dolandığı için artık düz yolda yürüyemediğini... Uzun bir intihar gibi yaşadığını... Her şarkısının kuğunun son şarkısı olduğunu...

Nihayet “yolcudur Abbas, bağlasan durmaz” noktasına geldiğini. Kim bilir daha neler neler geçmiştir yılların ve yolların yorduğu aklından. Bilemiyorum.
Tek bildiğim, Amy ve dövmelerinin İstanbul’da geçirdiği üç günün esrarını ebediyen koruyacağı.

Keşke Balıkpazarı’nda çarşının çocuklarından birine rastlayıp âşık olsaydı Amy. Kafaya format atıp olaya yeniden başlardı. Ama Cüneyt Arkın’ın dediği gibi, böyle şeyler sadece filmlerde olur.

Haberin Devamı

Trafiğin ağası motorcular

Valla ben anlamadım: Ya İstanbul’da motosiklet türü şeyler kullananlara ayrı trafik kuralları var ya da bu arkadaşların çoğu kural falan takmıyor.
Daha dün Beşiktaş’ın ortasında ters yönden dalan mobilet sürücüsü, kendisini uyaran yaşlı taksiciyi dövmeye kalktı.

Kırmızıda geçmek deseniz onlarda, emniyet şeridini işgal onlarda, geçiş önceliklerini sallamamak onlarda... Tamam, araba sürenler de ihlal ediyor kuralları ama hiç olmazsa onlar arada bir uyuyorlar.

Yetkililerden ricam: Eğer varsa motosiklet türü şeyler kullananlara ayrıcalık tanıyan bu kuralları açıklasınlar. Cümleten rahat edelim.

Tatlı  Sözlük

Haberin Devamı

27 yaş: Masumiyet için geç, ölmek içinse erken.

Yazarın Tüm Yazıları