Amuca, amuca konuşsana

Serdar TURGUT
Haberin Devamı

Serdar amcanıza yazmış olduğunuz mektuplar yine birikmiş.

Bir kısmını da bugün cevaplayayım dedim.

Sizden bir ricam olacak. Artık lüften mastürbasyon üzerine soru sormayın.

Şahsen ben bu konuda soru sorabilen insanların geri zekálı olduğunu düşünüyorum. Bu konuda eğer illa da çözemediğiniz bir mesele varsa, konu bunca zamandan sonra hálá daha karmaşık geliyorsa, o zaman sorunuzu meslektaşım Güzin Abla'ya yöneltin. O size doğru yolu gösterecektir. Eğer Sabah Gazetesi okuyucuysanız, Çetin Altan'a da bu konuda soru sorabilirsiniz.

Çünkü en mükemmel yöntemi o bir zamanlar açıklamıştı, size acırsa belki yine açıklayabilir!

*

Rumuz: Filozof

SORU: Serdar Amca, Hürriyet Gazetesi'nde dün son sayfada yayınlanan çıplak manken fotoğrafının anlamı nedir?

CEVAP: Canım Filozof. Çıplak popolu kızcağızın fotoğrafını soruyorsun değil mi? Anlatayım çocuğum. Bu fotoğraf, Hürriyet üst yönetiminin Türk halkının filozofik eğilimlerini nasıl da güzel çözümlemiş olduğunun bir kanıtıdır. Bu halk farkında olmasa da uzun yıllardır minimalizm felsefesine inanır. Az ile yetinir ve mutlu olurlar. Ayrıca zekáyı da minimal düzeyde kullanırlar. Minimalizm Türkiye'nin resmi ideolojisi haline gelmiştir bir anlamda. Dünkü fotoğrafta ise manken arkadaşımız, üzerine hiçbir şey giymeyerek bir anlamda moda defilesi kavramını da abuk düzeye taşımıştır. Bir anlamda da ‘‘Minimalizm mi, al size minimalizmi göstereyim lan’’ diyerek önemli bir sembolik jestte bulunmuştur. Hürriyet üst yönetimi, halkın alışkanlıklarına, taleplerine gazetenin her santimetresinde cevap vermeyi bir görev saydıklarından bu fotoğrafı da basarak sıradan insanın yaşam felsefesini entelektüel düzeyde tatmin etmişlerdir. Onları yürekten kutluyorum. Yani hakikaten bu halkçılık bazen insanın gözlerini yaşartıyor ya!

Rumuz: Siyaset

SORU: Ekranda siyasi haber yasağı olması anlamlı mı amca?

CEVAP: Sevgili Siyaset. Bu ülkede devletin çıkarları her zaman ön plandadır. Dolayısıyla tam seçime giderken ekranda siyasi haber yasağı olması da doğru bir karardır. Gerçi seçmenlerin böyük bölümü de zeká açısından harika düzeyde değiller, ama siyasete atılanların durumu çok daha vahim. Memlekette siyasetçiden, siyasetten zaten bir bıkkınlık var. Ekrana yasak konulmasa halk her gün bu tipleri yine izleyecek ve kısa sürede bıkkınlık nefrete dönüşecek. Devlet akıllı bir karar aldı ve siyaset konuşulmasını seçime giderken yasaklayarak ulusal birliğimizi korudu. İnşallah gelecek seçimlerde, bu kez bize dağıtılan seçim pusulalarının üzerinde parti amblemleri de bulunmaz. Böylece zaten ne düşündüğünü öğrenemediğimiz partilere bilinçli değil şans eseri oy vererek görevimizi yerine getiririz. Ben inanıyorum ki gelecek seçimde ulusal bütünlüğümüz çok daha iyi korunacak. HAYDİ TÜRKİYEM İLERİ!!!!!

*

Rumuz: Mutlu

SORU: Amcacığım, Ertuğrul Özkök -ki kendisi son 100 yılın en seksi erkekleri listesine 11'inci sıradan hem de Antonio Banderas'tan bile ön sırada girmeyi başarmış kişidir- son günlerde neden mutsuz?

CEVAP: Arkadaşım Mutlu. Evet tespitiniz doğru. Özellikle son iki gündür Genel Yayın Yönetmeni'nde bir mutsuzluk hali var. Bunun nedeni de açık. Bilmem farkında mısınız ama bir araştırma yayınlandı. Alman Focus Dergisi'nin araştırmasına göre Türkler'in yüzde 85'i kendini mutlu hissediyormuş. Ertuğrul Özkök -ki kendisi son 100 yılın en seksi erkekleri listesine 11'inci sıradan hem de Antonio Banderas'tan bile ön sırada girmeyi başarmış kişidir- oranın bu kadar yüksek çıkmasına sinirlendi. Kendisi yıllardır Türkiye'de ne kadar mutlu olduğunu anlatır. Biz de ona sinirlenirdik ve onun mutlu olmasının çok doğal olduğunu, mutlu azınlık kavramının bir anlamda onun için yaratılmış olduğunu ileri sürerdik. Şimdi ise oranın yüzde 85 olduğu ortaya çıktı.

Yani sonuç itibariyle Genel Yayın Yönetmeni de artık halktan bir kişi. Sıradan bir insan o. İşte bu gerçek ortaya çıktığından beri de o çok mutsuz.

*

Rumuz: Bildikleri Ne?

SORU: Amcacığım. IMF, Dünya Bankası, Paul & Shark ve Alman Focus Dergisi arasında ortak yön nedir?

CEVAP: Sevgili Bildikleri Ne. IMF'ye göre Türk ekonomisi oldukça sağlıklı. Dünya Bankası, ekonomide durgunluk olmadığını düşünüyor. Paul & Shark, Türkiye pazarında yatırımlarını sürdüreceğini açıkladı. Alman Focus Dergisi de nüfusun yüzde 85'inin mutlu olduğunu düşünüyor. Gördüğün gibi bunların ortak yanı ülkemizi burada yaşayan vatandaşlardan çok daha iyi tanımaları ve burada bizim göremediğimiz gerçekleri net biçimde görmeleridir. Düşünsene, onlar olmasa ne yanlışlar yapacak, nasıl da hatalı davranacaktık. Allah korudu, son anda yanlışın sınırından döndük.

*

Rumuz: Kime?

SORU: Serdar Amca seçimde kime oy vereyim?

CEVAP: Ulan Kime. Ulan aşağılık herif. Vatan haini, liboş, inek. Yasak var dedik ya lan; bu köşeyi de kapattırmaya mı çalışıyorsun alçak? Yermiyim lan ben böyle numaraları. Kimin ajanısın lan sen? Genel Yayın Yönetmeni mi yolladı seni? Bu vatan senin gibi hainler yüzünden bir türlü çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşamıyor, bunu da bil.



Yazarın Tüm Yazıları