Ziraat, New York şubesini kapattı

Güncelleme Tarihi:

Ziraat, New York şubesini kapattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2017 21:14

1983 yılından beri faaliyette olan Ziraat Bankası’nın New York şubesi kapatıldı. Ziraat Bankası’nın geçmiş yıllarda bazı kamu kurumlarının yaptıkları alımlarda teminat mektubu vermek için mesai harcadığı, son dönemde müşteri sayısının sınırlı kalması ve şubenin maliyetli hale geldiği bu yüzden kapatılmasına karar verildiği belirtiliyor. Şubenin kapatılması için başvuru 2016 yılının Kasım ayında yapıldı. Sürecin tamamlanmasıyla birlikte New York şubesinin 21 Kasım 2017 tarihinde kapatıldığı öğrenildi. Bankada son dönemde 7-8 arasında personel çalıştığı, bir kısmının Amerikalı olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Ziraat Bankası, New York şubesinin resmi kapanış talebini FED ve New York Finansal Hizmetler Departmanı’na (NYSDFS) geçen yıl kasım ayında iletti. Bu başvurunun ardından Şube’de 2016 yılı Aralık ayında operasyon ve muhabirlik işlemlerinin sonlandırıldığı belirtildi.

New York Finansal Hizmetler Departmanı’nın kapanışa ilişkin prosedür çalışmalarının yaklaşık bir yıl sürdüğü kaydedildi. Prosedürlerin tamamlanmasının ardından bankacılık lisansı New York NYSFDS’ye teslim edildi. Ziraat Bankası ilgili mercilerin zorunlu kıldığı tüm uyum ve müşteri risk ölçümlerine ilişkin alt yapısı kurulu bir şekilde 21 Kasım 2017 tarihinde ABD’deki varlığını sonlandırdı. Konuya yakın kaynaklar şubenin kapatılmasının Banka’nın kendi isteği olduğunu belirterek, kararda Ziraat Bankası’nın Amerika’dan çıkarak Londra’daki bankacılık faaliyetlerinin artırılması planının etkili olduğunu söylediler.

Haberin Devamı

Yetkililer, Ziraat Bankası’nın New York şubesinin kapatılması kararının yaklaşık 3 yıl önce alındığını belirterek, banka için büyüme alanının Londra olması konusunun kamuoyuyla da paylaşıldığını ifade ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!