NAR ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Güncelleme Tarihi:

NAR ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2019 10:34

Finike’de 4 bin 500 dekar alanda üretilen Hicaz narı bu yıl fiyatlarıyla üreticisinin yüzünü güldürdü. Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu,“Narın kilosu 2-2,5 liradan alıcı buluyor. Son 5 yılın en yüksek rakamlarını gördük” dedi.

Haberin Devamı

MİTOLOJİDE güç, güzellik, bolluk, kutsallık ve nazarın simgesi olarak karşımıza çıkan cennet ve bereket meyvesi nar, Finike’de üreticisinin yüzünü güldürdü. Bölgede yetiştirilen Hicaz narı daha çok ihracata gidiyor.

NAR ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

SON 5 YILIN EN İYİ FİYATI
Çiftçinin narını kilosu 2 ila 2 lira 50 kuruştan tüccara sattığını dile getiren Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu,“Fiyatlar çok iyi. Çiftçimiz çok memnun. Narda son 5 yılın en iyi fiyatlarını yakaladık” dedi.

REKOLTE 12 BİN TON
Finike’de 4 bin 500 dekar alanda Hicaz narı üretimi yapıldığını açıklayan Sarıçobanoğlu, bu yıl bölgedeki rekoltenin 12 bin tonu bulmasını beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

NAR ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

YILBAŞINDAN SONRA İHRAÇ EDİLECEK
Narların ilaçlanarak soğuk hava depolarına konulduğunu, yılbaşından sonrada ihracata gönderileceğini belirten Sarıçobanoğlu şöyle konuştu:
“Mart ayı sonuna kadar buzhanede narımız oluyor. Narları 4 ay sonra ihraç edeceğiz. Genelde ürünümüzü Rusya başta olmak üzere İran ve Irak’a ihraç ediyoruz.”

NAR ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

UNLU BİTLE MÜCADELE
Ziraat Mühendisleri Odası Finike İlçe Temsilcisi Yasemin Kolak da, Hicaz narının 1980 yılından bu yana Finike’de üretildiğini, Finike’nin bulunduğu coğrafi konum nedeniyle narlarının oldukça lezzetli olduğunu anlattı. Nar fiyatlarının bu yıl iyi gittiğini fakat üreticinin bu yıl en büyük sıkıntısının unlu bit zararlısı olduğunu açıklayan Kolak, “Çiftçi bu yıl unlu bit zararlısıyla çok uğraştı. Yeni nesil ilaçlar zararlıyı tam öldürmedi. Unlu bit maalesef üründeki verimi düşürüyor” dedi.

ÖNEMLİ BİR TİCARİ DEĞER
Hicaz narının kabuk renginin koyu kırmızı, tane renginin ise bordoya yakın kırmızı olduğunu, narın mayhoş ve sert çekirdekli tanelere sahip olduğunu kaydeden Kolak, ürünün kalitesinden dolayı ticari değer kazandığını, bu nedenle de daha çok ihracata gittiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!