Mersin’deki KOBİ’lere e-ticaret anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Mersin’deki KOBİ’lere e-ticaret anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2018 16:38

Mersin’deki KOBİ’lere e-ticaret anlatıldı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ev sahipliğinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 'Dijital dönüşüm, e-ticaret ve e-ihracat' eğitimi düzenlendi.
 MTSO ev sahipliğindeki eğitimde, e-ticaret ekosistemi ve dijital dünyanın ince çizgilerinden, verimli ve sürdürülebilir bir iş modeli yaratmaya kadar birçok konu ele alındı. Eğitimde, Eticaret Merkezi Genel Koordinatörü Sami Altınkaya ‘Endüstri 4.0, dijitalleşen dünya ve dönüşen ekonomi’ başlıklı sunumunda, alın teri döneminin kapandığını, akıl teri döneminin başladığını söyledi.
3GEN Teknoloji Ceo’su Engin Özgen de, e-ticarete nasıl başlanması ve kurgulanması gerektiğini katılımcılarla paylaştı. E-ticaret yapmak isteyen girişimcilerin öncelikle ihtiyaç analizi yapması gerektiğine vurgu yapan Özgen, daha sonraki süreçlerde sırasıyla, ürün seçimi, hedef kitle seçimi ve alt yapının belirlenmesi gerektiğini dile getirdi.
Eticaret Merkezi Direktör Mehmet Erdemi de ödeme yöntemleri, kargo ve lojistik entegrasyonları hakkında bilgi aktardı. E-ticaret yapılırken en önemli noktanın para ve mal arasındaki yer değişimi döngüsünü kontrol etmek olduğunu belirten Erdemi, paranın elektronik ortamdaki akışını sağlayacak ödeme sistemlerinin, Türkiye’deki tüm ödeme türlerini desteklediğini söyledi.
Eres Medya’dan Reklam Satış Müdürü Ersin Karayücel ise, reklam modelleri hakkında katılımcılara bilgi aktardı. Reklamların amacının insanları harekete geçirerek satış yaptırmak olduğunu belirten Karayücel, insanların firmadan alışveriş yapabilmeleri ve firmaya güvenmesi için sürekli firmayı görmesi ve etkileşimde kalması gerektiğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!