Taşköprü Festivali’ne renkli final

Güncelleme Tarihi:

Taşköprü Festivali’ne renkli final
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2019 14:07

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bu yıl 33’üncüsü düzenlenen 4 günlük Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali finali ünlü sanatçı Kıraç ile yaptı.

Haberin Devamı

Taşköprü Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali başta sarımsak olmak üzere Kastamonu’nun doğal ve beşeri güzelliklerini tanıttı. Tarihi Köprübaşı Meydanı’nda 15-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen festivalde, halk oyunu gösterileri, fuar ve konserler düzenlendi.

ÜNLÜ SANATÇILARDAN KONSER

Resmi açılış töreniyle başlayan festival, toplu sünnet şöleni ve kortej yürüyüşü ile sürdü. Yurt dışından gelen oyun ekiplerinin gösteri sunduğu etkinlikte Tuğçe Kandemir, Azerbaycan devlet sanatçısı Azerin, Ali Kınık ve Bilal Sonses de sahne aldı. Son gün ise festivalin kapanışında ünlü sanatçı Kıraç konser verdi. Kastamonu Belediye Başkanı Abdullah Çatal sanatçılara sarımsaktan örülmüş taç takdim ederek teşekkürlerini sundu.

Haberin Devamı

TÜM DEĞERLERİMİZİ TANITTIK

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal şunları söyledi: “Senelerdir süren kültür ve sarımsak festivalimizin amacı sarımsağımızı tanıtmaktı. Şimdi sarımsak denildiğinde akla Taşköprü geliyor ama Taşköprü’de sadece sarımsak yok. Padişahların yemeği olan Kuyu Kebabımız var. Pompeiopolis Antik Şehrimiz var. Birlik ve beraberliğimizi pekiştiren festivalimizde sarımsağın yanı sıra tüm değerlerimizi de tanıtmış olduk.”

Taşköprü Festivali’ne renkli final

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!