Ring yetmez raylı olmalı

Güncelleme Tarihi:

Ring yetmez raylı olmalı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2019 10:18

Antalya kent merkezindeki turizm hareketinin artırılması için ‘ring seferleri’ başlatılacağını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e çarşı esnafından destek ve öneri geldi.

Haberin Devamı

TURİST İÇİN ÇÖZÜM RAYLIDA
DÜNYANIN birçok ülkesinden 14 milyon ziyaretçiyi ağırlayan turizminin başkenti Antalya’da esnaf, turistin kent merkezine inmemesinden dert yanıyor. Turizm temsilcileri ise yeterli ulaşım altyapısı olmamasını eleştiriyor.
2020’DE SEFERLER BAŞLAYACAK
Geçtiğimiz günlerde turizmcilerle bir araya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, turistin şehre inmesi için 2020 yılından itibaren turizm bölgelerinden kent merkezine ring seferleri koyacağını açıkladı. Açıklama, Antalya esnafını heyecanlandırdı.
ŞEHRİ TANIYACAK VE KAZANDIRACAK
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, yürütülen çalışmanın özellikle küçük esnaf adına son derece olumlu olduğunu vurguladı. Dere, “Antalya’ya gelen yerli ve yabancı turist şehrimize gelerek Kaleiçi’ni, Yivli Minare’yi, Üç Kapılar’ı, Kalekapısı’nı görsün, şehir kültürünü tanısın. Bununla beraber de esnafımızdan alışveriş yapsın” diye konuştu.
KESİN ÇÖZÜM RAYLI SİSTEM
Turistin kent merkezine ulaşımının sağlanması için kesin çözümün raylı sistemde olduğunu savunan Dere, “Raylı sistemin bundan sonraki etapları Kundu ve Serik’i de içine almalı. Bunu sağlayabilirsek kent merkezindeki hareket esnafımızın istediği boyutlara ulaşır. Avrupa bunu yapmış. Benzer örnekleri dikkate alarak proje oluşturmalıyız” dedi.
EKSİĞİMİZ VAR ESNAFI EĞİTİYORUZ
‘Esnaf olarak bizim de eksiklerimiz var’ diyen Dere, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz hafta Akdeniz Üniversitesi ile iş birliği yaptık. Eğitimlere başladık. Esnafa kişisel gelişim, davranış kuralları, müşteri ilişkileri, imaj gibi birçok konuda akademisyenler tarafından eğitim verilecek. Otobüs şoförlerimizle konuştuk. Sonrasında taksicilerimizi ardından da sokaktaki esnafımızı eğiteceğiz. 2019 yılı esnaf için eğitim yılı olacak. Bunun yanında ürünlere etiket koyma gibi eksikliğimiz de var. Bu eksikliği de yakın zamanda çözüp güvenli alışveriş ortamı oluşturacağız.”
REHBER ELEŞTİRİSİ
Antalya Kent Meydanı Esnafı Güçbirliği Derneği (KENTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Müfit Perdahlı da kent merkezine yapılacak ringlerin kent merkezine olumlu yansıyacağını vurguladı. Perdahlı, “Şehre rehber ile gelen turist bir iki yer gezdirildikten sonra AVM’lere yönlendiriliyor. O yüzden merkeze münferit gelecek turiste ihtiyacımız var. Ulaşım sıkıntısını ortadan kaldıracak kesin çözüm raylı sistem” diye konuştu.
ÜLKE İMAJINI DEĞİŞTİRİR
Perdahlı, şöyle devam etti: “Antalya’ya gelen 14 milyon turistin ne kadar fazlasını kent merkezine çeker, insanımızla tanıştırırsak bu Türkiye hakkındaki olumlu düşüncelerin de olumlu yönde değişmesini sağlar. Dolayısıyla kendi ülkelerindeki siyasilere ‘Türk halkının yaşamı sizin dediklerinizle örtüşmüyor’ diyerek baskı unsuru oluştururlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!