Küçük esnafa taksit müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Küçük esnafa taksit müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2018 10:06

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, prim borçlusu esnafı sevindirdi. Antalya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, "Yeni düzenlemeyle zor bir süreç geçiren esnafımızın nefes alması sağlandı" dedi.

Haberin Devamı

BORÇLU ESNAF NEFES ALACAK

AİLE Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) pirim borcu olan esnafa yönelik hazırladığı yapılandırma programı Antalyalı esnafı sevindirdi. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk 12 ayı geçmeyen borçların uygun koşullarda taksitlendirileceğini açıklarken, yapılandırma kapsamında 500 bin TL’nin altındaki borçlar için teminat aranmayacağı vurgulandı.

YENİ YILDAN UMUTLUYUZ

Yeni uygulamanın yüzlerce esnafa can suyu olacağını kaydeden Antalya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, “Prim borçları ile ilgili daha önce bir yapılandırma yapılmıştı. Ancak bu fırsatı kaçıran çok sayıda esnafımız vardı. Yeni düzenlemeyle zor bir süreç geçiren esnafımızın nefes alması sağlandı. Umarım yeni dönemde ekonomimiz çok daha iyi olur” diye konuştu.

FİYATLAR DÜŞÜYOR

Haberin Devamı

Kamu kurumları tarafından yapılan etiket denetimlerinin devam ettiğini de vurgulayan Dere, “Kurlarda yaşanan dalgalanma birçok üründe fiyat artışına neden oldu. Tabi biz de tüketiciyle karşı karşıya geldik. Ancak yapılan son düzenlemeler özellikle temel gıdalardaki fiyatları geri çekti. Biz elimizden geldiğince etiket fiyatlarını sabit tutmaya çalışıyoruz. Sonuna kadar da direneceğiz” dedi.

YAPILANDIRMA ŞARTLARI

Ticari, zirai veya mesleki faaliyeti nedeniyle yıllık gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olanlardan; başvuru tarihi itibarıyla en az 3 yıldır prim ödeme yükümlüsü olmak. Başvuru tarihinden geriye doğru 3 yıla ait aylık prim ve hizmet belgelerini veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerini süresinde vermiş ancak borç ödemede hüsnüniyet sahibi olmak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!