ANTALYA DİJİTALLE GELİŞMEK İSTİYOR

Güncelleme Tarihi:

ANTALYA DİJİTALLE GELİŞMEK İSTİYOR
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2019 10:44

ATSO’nun 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde hazırladığı ‘Seçim Bildirgesi’ kitapçığı yayımlandı. Kitapçıkta tarımdan turizme, çevreden eğitim ve sanata kadar kentin kültürel ve ekonomik gelişmelerinin 4.0 odaklı yapılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Haberin Devamı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) her seçim öncesi hazırladığı bildirgelerine bir yenisini ekledi. 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde kitapçık haline getirilen önergede başı çeken konu teknolojik gelişim oldu. Tarımdan turizme çevreden eğitime ve sanata kadar kentin her alanındaki ekonomik ve kültürel gelişimlerin 4.0 odaklı yapılması gerektiğine dikkat çekildi

ÖĞRENME KÜLTÜRÜ

Seçim bildirgelerini 2002 yılından bu yana çıkardıklarını dile getiren ATSO Başkanı Davut Çetin, “Her seçim öncesinde hazırladığımız bildirgelerle Türkiye ve Antalya kamuoyu ile düşüncelerini paylaşmakta, iş dünyasının ortak aklı olma bilinciyle ve tarafsızlık ilkesiyle ortak bir vizyon oluşturmaya katkı yapmayı amaçlamaktayız. Bu amaç doğrultusunda 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde de Antalya 4.0 çalışmaları neticesinde şekillenen tespit ve önerilerimizi içeren bir bildirge hazırladık” dedi. 2019-2024 döneminde dünyayı ve ülkemizi etkileyecek en önemli gelişmenin dijitalleşme olacağına vurgu yapan Çetin, “Dijital toplum ve dijital ekonomide açık ve şeffaf olma, kurumların ve toplumun sürekli öğrenme kültürünü geliştirmesi ve vatandaşı aktif vatandaş yapan doğrudan katılımcı yönetim sistemlerinin geliştirilmesi hayati önem taşıyacaktır”diye konuştu.

Haberin Devamı

KENTİN İHTİYAÇLARINA DİKKAT ÇEKİLİYOR

ATSO tarafından Antalya Valiliği himayesinde gerçekleştirilen kentin ilgili kurum ve kuruluşlarının görüşlerinin yer aldığı Antalya 4.0 çalışmasının sonuçlarının ele alındığı bildirgede, çalıştayda konuşulan Kent 4.0, Tarım 4.0, Turizm 4.0, Ticaret 4.0, Sanayi 4.0 bölümleri kapsamlı bir şekilde ele alınıyor. Bildirgede, 2014, 2015 ve 2018 seçim bildirgelerinde dile getirilen ve halen geçerliliğini koruyan, çevreden ulaşıma kent kimliğinden kültürel faaliyetlere ve altyapıya kadar kentin ihtiyaçlarına dikkat çekiliyor.

DİJİTALLEŞME İLE GÜCÜNÜ ARTIRABİLİR

Doğal ve tarihi zenginliği ile turizm ve tarımda adından söz ettiren Antalya’nın gelirinin ticaret başta olmak üzere sektörlerinin katma değeri beşeri sermayesi kent estetiği, kent kültürü henüz gereken düzeyde olmadığının vurgulandığı bildirgede, tarım ve turizm sektörlerinin az sayıda ürüne ve pazara bağımlı olarak, talep şoklara karşı zayıf olduğu, Antalya ekonomisinin akıllı dijitalleşme stratejisiyle rekabet gücünü artırabileceği vurgulanıyor. Bildirgede, akıllı çevre yönetimi, hava kalitesinin iyileştirilmesi ve akıllı ulaşım, akıllı su yönetimi, afetlere dayanıklılık, yeşil ve sürdürülebilir binalar ve enerji, akıllı ticaret planlaması, şehir ticaretinin şekillendirilmesi, örnek dijital cadde uygulaması, kentsel dönüşüm gibi konular dikkate çekiyor.

BAKMADAN GEÇME!