Uyarı levhası yok aydınlatma yok

Okurumuz Emre Çetiner diyor ki:“Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Bilkent’te yaptığı yol çalışmasında ne bir uyarı levhası, ne de aydınlatma var.”

Haberin Devamı


“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın dikkatine” diye de ekleyen Emre Çetiner’in iletisi -özetiyle- şöyle:

YOLUNU ŞAŞIRAN GERİ DÖNÜYOR

“Akşam saatlerinde bu yoldan geçerken, yeni yapılan köprünün altından Beytepe Köyü Yolu’na nasıl bağlanacağımı şaşırdım. Yolunu şaşıran ters yöne girmiş, geri dönüyor.
ÇÜNKÜ: Ne bir levha var, ne bir aydınlatma...

ALTI YILDIR ASFALT BEKLİYOR

Ayrıca: Bu bölgeden başlayarak (ODTÜ A7 girişi kavşağı) Beytepe Köyü’ne kadar olan Beytepe Köyü Yolu altı yıldır asfalt bekliyor. Yolun, Beytepe Köyü’ne çıkan yönü tamamen çökmüş durumda.

HERGÜN YÜZLERCE ARAÇ GEÇİYOR

Her gün yüzlerce Bilkent Cyberpark çalışanının, Hacettepe Teknokent çalışanının, Beytepe ve Çayyolu sakinlerinin kullandığı bu yolun altı yıldır bu halde olması, Ankara’nın sahipsiz kaldığını gösterir vaziyette.”

Haberin Devamı

KAZA GELMEDEN TEDBİR GELSİN

Bu fotoğraflar, okurumuz Ali Avni Yüzbaşıoğlu’ndan geldi.
Tıpkı fotoğraflar gibi...
Tahlike de “Geliyorum” diyor.
Ali Avni Yüzbaşıoğlu, uyarıyor:

Uyarı levhası yok aydınlatma yok
TEHLİKE SAÇIYOR

“Burası, Atatürk Kültür Merkezi ile 19 Mayıs Stadyumu arasında yaya geçişini sağlayan üst geçit. Ankara Büyükşehir Belediyesi, yayaların rahatlıkla yolun karşısına geçişini sağlamak amacıyla üst geçit yapmış. Hatta kolaylık olsun diye yürüyen merdiven ve asansör de konulmuş.
ANCAK: Yürüyen merdiven haşat vaziyette.
ANCAK: Asansörün camları kırılmış, tehlike saçıyor vaziyette.
İnşallah kaza gelmeden, tedbir alınır.”

OKUR-YAZAR TAKİP EDER

Uyarı levhası yok aydınlatma yok
ÖVEÇLER VADİSİ’NDE ALINAN KARAR UYGULANMIYOR

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde Çınar Spor Kulübü Derneği’ne 25 yıllığına bedelsiz olarak verilen Öveçler Vadisi’ndeki spor sahası ve müştemilatına ilişkin kararı, Mustafa Tuna iptal ettirmişti.
Bu iptal kararı, iki ay önce alındı.
Fakat.
Okurumuz Mevlüt Ayan, iletisinde şun(lar)a dikkat çekiyor:

Haberin Devamı

AYRICALIKLI DURUMA SON VERİLMELİ

“İptal kararına rağmen, söz konusu alanlar hâlâ haksız yere kullanılıyor. Bu ayrıcalıklı duruma son verilmeli. Öveçler Vadisi’ndeki tesisler, tıpkı ilk açıldığı gün gibi Çankayalı vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunulmalı. Vatandaşlar olarak vadimizi geri istiyoruz.”


UYARI-YORUM SORU-YORUM

AKPINAR HEYELANI UNUTULDU MU?

Çankaya Akpınar Mahallesi’nin heyelan mağduru sakinlerinden Mehmet Değirmenci, iletisinde -özetiyle- şunları aktarıyor:
“Akpınar Mahallesi’nde, 2011 yılında yaşanan heyelanda sekiz apartman zarar gördü. Belediyeler, bu bölgede yeni inşaatlara izin verilmeyeceğini söyledi.
ANCAK: Heyelan bölgesinin 400 metre ilerisinde iki adet çok yüksek katlı (içerisinde poliklinik, okul vs. de olan) bir projenin temelleri iki ay önce atıldı.
SORU-1: Sıkıntılı bölge bu kadar yükü taşıyabilecek mi?
SORU-2: Heyelan bölgesinde 2011-2012 yıllarında araştırmalar yapıp, ‘oturulması riskli olur’ diyen ODTÜ’nün projeden haberi var mı?
OKURDAN NOT: Akpınar heyelanındaki mağdurlara söz verilen vaatlerin hiçbiri, belediyeler ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tutulmadı. Tam yedi senedir ne bölgeye ne de verileceği söylenen arsalara tek çivi dahi çakılmadı.”

Haberin Devamı

KISA... KISA...

* Keçiören Belediyesi’nin, Nuri Pamir Caddesi’ne yeni koyduğu çöp koytenerleri yaya yolunun ortasında duruyor. Konteynerler, görme engelli ve diğer tüm yayaların geçişine engel teşkil ediyor. Keçiören Belediyesi Ak Masa’ya şikâyetimi ilettiğim halde netice alamadım. Derhal çözüm üretilmeli.”
Yusuf TAY

* “Eskişehir Yolu Alcı Mahallesi’nde (Malıköy mevkisi) 25 bin konutluk dev bir proje var. Son 10 yıldır hiçbir çalışma tamamlanamadı. Yol, su, kanalizasyon ve altyapı için çalışmaların yapılmasını ve bitirilmesini istiyoruz. Bu bir şikâyet değil, sadece mağduriyetimizin görülmesini ve çözüm bulunmasını bekliyoruz.”
Necati ŞAHİN

SÖZ YETKİLİDE

Haberin Devamı

ASKİ, 22 bankaya talepte bulundu
sadece bir banka anlaşmaya vardı

ANKARA’DAKİ SU KİOSK’LARININ MALİYETİ 10 BİN DOLAR

11 Haziran tarihli Burada Okur Yazar’da bir okurumuz, ASKİ’nin ‘sumatik’ kiosk’undan kartlı su sayacına yükleme yapıldığında kesilen 1.85 TL’lik ‘kiosk kullanım ücreti’ne itiraz etmiş....
Ve, şu öneride bulunmuştu:
“ASKİ’nin sumatik kiosk’u yerine banka ATM’leri hizmet versin.”
*
ASKİ Genel Müdürlüğü, okurumuzun bu önerisi üzerine bir açıklama göndermiş.
Şimdi, söz yetkilide:
“İdaremiz tarafından kartlı sayaç abonelerimize:
* İdaremiz gişelerinden ücretsiz
* İNG Bank şubelerinden ücretsiz
* PTT gişelerinden ücretli
* Denizbank ve Fibabanka A.Ş. kiosk’ları üzerinden ücretli olarak hizmet verilmektedir.
Abonelerimize kartlı su satışı konusunda Ankara’da fatura tahsilatı yapan 22 bankaya çalışma talebinde bulunulmuştur. Denizbank dışında talebimize karşılık verilmediğinden sadece adı geçen banka ile kiosk üzerinden kartlı su satışı yapılması hususunda anlaşmaya varılmıştır. Ankara’da kullanılan kiosk makinalarının yaklaşık maliyeti 10.000,00 USD civarındadır. Kiosk’ların mülkiyeti bankaya ait olup, idaremizin malı değildir. Ayrıca bu kiosk’lar su satışı konusunda işlem yapmakta olup, başkaca bir hizmet verememektedir. ATM cihazı üzerinden satış yapılabilmesi için idaremizle protokol yapılması, yeni yazılım geliştirilmesi, bu yazılıma uygun kart okuyucu temin edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle bankalar ücretsiz olarak bu maliyetlere yanaşmamaktadır.”

Yazarın Tüm Yazıları