‘Sözlük’lü dolandırıcı

Güncelleme Tarihi:

‘Sözlük’lü dolandırıcı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2019 13:49

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, ‘polis’ olduğunu ileri sürerek dolandırıcılık yapan bir kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Ekipler, kendisini Interpol ve yabancılar polisi olarak tanıtan Ali T.'nin yabancı uyruklu kişilere, pasaport ve oturum izni alabileceğini vadedip vize ve ayakbastı parası aldığını tespit etti. Zanlı, polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Ali T., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

KAÇAKÇILIK SUÇUNDAN İHRAÇ EDİLMİŞ

Yapılan araştırma sonucu Ali T.'nin eski Jandarma Özel Harekat personeli olduğu, kaçakçılık suçundan ihraç edildiği öğrenildi. Ayrıca İngilizce, Arapça, Kürtçe ve Urduca bilen zanlının yabancı uyruklu kişileri dolandırmak için yanında sözlük taşıdığı da belirlendi. Afgan, Kırgız, Hint, Malay, Bulgar ve Pakistanlı kişiler Ali T.’nin tuzağının kurbanları oldu. Birçok suç kaydı da bulunan Ali T.’nin, bir ay içinde dört ayrı şahsı dolandırdığı ortaya çıktı. Ali T.’nin yakalanmamak için geceleri otobüs seyahatleri yaptığı ve otellerde kalmadığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!