Kitaplar arasında yolculuk başladı

Güncelleme Tarihi:

Kitaplar arasında yolculuk başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2019 16:20

Ankara Kitap Fuarı, dün 13’ncü kez kapılarını misafirlerine açtı. Konuk ülke İtalya fuara, İtalyan dilinden Türkçe’ye çevrilen eserlerin yayınlandığı ‘İtalyan Kitaplığı’ ile katıldı.

Haberin Devamı

Kitaplar arasında yolculuk başladı

Fuarda, 300’ü aşkın yayınevi on binlerce kitap seçeneği ve fuara özel yayınlarıyla ATO Congresium’daki yerleri aldı. Milli Eğitim Bakanlığı, KOSGEB ve Eylül Fuarcılık işbirliğiyle 13’üncüsü gerçekleştirilen ‘Ankara Kitap Fuarı’nın onur yazarı İlber Ortaylı, açılış töreninde Ankaralılarla bir araya geldi. Fuarın bu seneki uluslarası konuk ülkesi İtalya’nın en çok okunan yazarlarından Donatella di Pietrantonio, kısa bir süre önce Türkçeye çevrilen ‘Dönüş (L’Arminuta)’ adlı kitabını ilk kez Başkent’te tanıttı. Fuar programı kapsamında konuk ülke İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği ile Ankara Üniversitesi (AÜ) İtalyan Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı işbirliğinde ‘İtalyan Edebiyatı’ ana temasıyla etkinlikler düzenlenecek. İtalya Büyükelçisi Massimo Gaiani, İtalya’nın tanımış isimlerinden şair Giacomo Leopardi, aydın Giovanni Papini ile yazarlar Primo Levi, Italo Calvino, Luigi Pirandello’nun çeşitli konferanslarda okurlarıyla buluşacağını söyledi.

Haberin Devamı

Kitaplar arasında yolculuk başladı


BİNDEN FAZLA ETKİNLİK

Türkiye’nin en çok okunan yazarlarının imza ve söyleşi programlarıyla katılacağı fuara, bu sene 550 binin üzerinde ziyaretçinin katılması bekleniyor. Misafirlerin 10.00 ile 20.00 saatlerinde arasında ziyaret edebilecekleri fuar 24 Şubat’a kadar sürecek. Yayınevlerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da katılacağı programlar söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk aktiviteleriyle devam edecek, toplamda binden fazla etkinlik gerçekleştirilecek.

Kitaplar arasında yolculuk başladı

OKUMAYA PEDALLADILAR

Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (ABİDOSD) üyesi bisikletliler de fuarın açılış törenine katılmak için dün Güvenpark’ta buluştu. Bisiklet tutkunları ‘Bir kitap, bir bisiklet en iyi arkadaş’, ‘Okuyarak ve pedallayarak hem dünyamızı hem tarihimizi hem kendimizi keşfederiz’ yazılı pankartlar ATO Congresium’a geldi. Bisikletlilerin açılışın ardından yayınevlerinin kurduğu stantları da pedallayarak gezdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!