Yazıcı ailesinin düğün telaşı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın oğlu Mustafa Yazıcı, işadamı Mehmet Cevheri’nin kızı Mina Cevheri ile dünya evine giriyor.

Haberin Devamı

Mustafa ve Mina’nın yarın yapılacak nikah törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Tayyip Erdoğan da davet edildi.
Mustafa Yazıcı ile Ferzan ve Mehmet Cevheri’nin kızı Mina Cevheri’nin nikahı Yeşilköy’deki WOW Hotel ve Convetion Center’da yapılacak.

Devletin zirvesine davet

Bir taraftan geçtiğimiz pazar günü yapılan AK Parti Kongresi için gece gündüz çalışan Yazıcı, diğer taraftan da oğlu Mustafa’nın düğün hazırlıklarıyla uğraştı. Yazıcı ailesi nikah için başta deletin zirvesi olmak üzere bakanlara, milletvekillerine, eski ve yeni siyasetçilere de günler öncesinden davetiye yolladı.
Törende genç çiftin şahitliklerini Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan Erdoğan’ın yapması bekleniyor.
Yazıcı, ailesine şimdiden hayırlı olsun diyelim. Mustafa ve Mina Yazıcı’yı Allah bir yastıkta kocatsın.

Haberin Devamı

İsraf ekonomisi out verim ekonomisi in

Ekonomide  “gaz, fren” tartışmasının yaşandığı dönemde hazırlanan AK Parti’nin yeni yol haritasında “israf ekonomisinin yerini verim ekonomisi” aldı. Zamların gölgesinde geçen AK Parti Kongresi’nde hükümetin önümüzdeki dönemde uygulayacağı hedefler de görücüye çıktı. En çok partinin ekonomik hedeflerini inceleme fırsatı buldum.

Mali disipline devam

Ekonomi gündeminin yoğun olduğu bir dönemde hazırlanan AK Parti’nin 2023 Siyaset Vizyonu belgesinin ekonomik hedefinin “israfa hayır, tasarrufa evet” olduğu söylenebilir. Bununla birlikte anlaşılıyor ki hükümet, 2023’e kadar mali disiplini kararlılıkla sürdürecek ayrıca dalgalı kur rejimine de devam edecek. Tüm bunları yaparken de makro ekonomik güven ve istikrarla reformları tüm kararlılıkla uygulayacak. Buradan hareketle hükümet ileriki dönemde ayağını gazdan çekecek gibi görünüyor. O zaman yaşanacak gelişmeleri de bekleyip göreceğiz.

Yazarın Tüm Yazıları