Kalben daha da güçlendi

Parçayı dinleyip paylaşırken; #umutlarçiçekaçsın ve #yaşamakvarya etiketlerini kullanmayı unutmayın.

Haberin Devamı

Başka işlerde ekmeğini kazanmakta zorlandığı günlerde bile çok sevdiği müzikten para kazanmayı hedefe koymayan Kalben Sağdıç, kendi için yaptığı, hatta kendini yapmaktan alıkoyamadığı bir şeyi ticarete dönüştürmenin risklerinin gayet farkındaydı. Gel gör ki, kalbinin yolunu takip etmeyi tercih eden herkes er geç kırılır. O da kırıldı, kırdı; her insan gibi. Bir zamanlar kitaplar yazdığı çocukların içgüdüsel merakıyla, bahçede ip atlar gibi keyif alarak ‘oynamak’ istedi Kalben müzikle. Ama iş ticaret olunca kuralları vardı. Hatta aşk da o bildiğimiz masum oyunlardan değildi çoğu zaman. Görmedi, görmek istemedi, inandı, kırıldı, öfkelendi. Denedi, yanıldı, öğrendi. Birilerinin gösterdiği yoldan değil, kendi bildiği gibi yürümenin, arada tökezleyip düşmenin, ama illaki dimdik ayağa kalkmanın önemini, en önemlisinin ‘yol’ olduğunu anladı. Bunların hepsini Sofar İstanbul’un evlerinden birinde gitarıyla ‘Sadece’ adlı şarkısını söyleyip büyük ilgi gördüğü günden bugüne yaşadı ve bu nedenlerle daha da güçlendi Kalben. Sevenlerinin içi rahat olsun.
Kalben daha da güçlendi
(5 üzerinden 4 yıldız)
Aradan geçen zamana iki güçlü ‘ozan kadın’ albümü sığdıran Kalben gibi bir şarkı yazarını, bir yorumcuyu kilometrelerce uzaktan tanırsınız. Şarkı bir bütündür elbet ama işin içinde şairlik varsa bir boyut daha var demektir. Tüm bunlara naiflik ya da derinliğiniz nedeniyle sağlı sollu darbeler alıp inadına güçlenmeyi eklerseniz gelecek kuşaklarla şimdiden tanışabilirsiniz. Benim Kalben’e inancımın da ondan beklentilerimin de kaynağı bu. Yeter ki kalbini ve zihnini açık tutsun.
Bu yıl son albümünden ‘Kuşlar’ın remix’ini yayımladı, geçen günlerde ‘Yaşamak Var ya’ adlı yeni bir şarkı paylaştı. Adını görünce “Acaba Athena cover’ı mı yaptı?” dediğimiz şarkının yepyeni ve güçlü bir Kalben şarkısı olduğunu görünce sevincimiz katlandı. Parçanın var olma sebebi öncelikle ileri evre (metastatik) meme kanseri hastalarının gereksinimi olan psikolojik destekle ilgili bir farkındalık yaratmak, şarkıyı dinleyerek, paylaşarak hüznün yerine umut koymaktı. 8 Ekim’de Europa Donna Türkiye ve Kanserle Dans Hasta Dernekleri, Türk Tıbbi Onkoloji Derneği ve Pfizer Onkoloji’nin destekleriyle videosunu izledik. Bir hafta sonra dijital platformlarda yeni Kalben şarkısı olarak yerini aldı ‘Yaşamak Var ya’. Tam Kalben’den beklediğimiz gibi kampanyadır, farkındalıktır, sosyal sorumluluktur, jingle’dır, film müziğidir fark gözetmeksizin kalpten yapılmış bir şarkı olduğunu tek dinleyişte garanti edebilirim hepinize, dinledikçe seveceksiniz. Parçayı dinleyip paylaşırken; #umutlarçiçekaçsın ve #yaşamakvarya etiketlerini kullanmayı unutmayın. Ve başkalarının hüznünü hissetmeden, umuduna sahip çıkmadan iyi bir şarkı yazarı olmanın, söylediğin şarkıya ruh katmanın imkânı olmadığını da...

Yazarın Tüm Yazıları