Moda Haftası’nda neler oluyor

Mercedes-Benz İstanbul Moda Haftası’ndan mini özet: Yabancı medyayı beklemekten geç başlayan defileler, artık alışılan yer kavgaları, Bennu’nun oğulları, Cantinery-Morini arasında sosyalleşen camia insanları, “defile kurtları” ve after partilerde coşanlar taşanlar...

Haberin Devamı

BENNU’NUN OĞULLARI

Bennu Gerede’nin oğullarından Dilan ve Miro önce DB Berdan defilesinde podyuma çıktı. Daha sonra diğer kardeşleri Daren ile birlikte Selen Akyüz defilesinde.
Üç erkek kardeşin “boy gösterme” sürprizi bu kadarla kalmayacak. Kardeşlerden Dilan moda tasarımcısı olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor.
Oğullarını izlemek üzere Zorlu’ya gelen baba Koray Erkaya’yla konuştum.
Dilan ürün tasarlamaya başlamış bile. Hatta önümüzdeki yılın ilk Moda Haftası’nda koleksiyonunu sergileyeceği bir defile yapabilirmiş Dilan.
Miro ise oyuncu olmak istiyordu. O da her an bir projede yer alabilir.
Kısacası “Bennu’nun oğulları”nı daha çok konuşacağız...

“HAYIR, KALKMAYIZ YERİMİZDEN!”

İlk gün ilk defile: DB Berdan defilesi... Defilenin başlama saatinde herkes yerine oturmuş. Hep beraber bekliyoruz. Ama defile bir türlü başlayamıyor.
Sonradan nedenini öğreniyoruz: Yabancı medya bekleniyormuş. Bir yemeğe götürülmüşler, oradan da geç çıkmışlar, onlar gelince defile başlayacakmış.
40 dakika sonra yabancı medya mensupları geliyor.
Ama bu kez de yer sorunu yaşanıyor gözümüzün önünde.
Onların ilk sıradaki yerine başka isimler oturtulmuş.
Görevli geliyor, “Kalkar mısınız?” diyor.
Aralarında sosyetenin ağır hanımefendileri de mevcut.
“Kalkmayız” diyorlar. Hani haksız da değiller. Bu bariz organizasyon hatası. En başta yabancı medyanın yerine kimse oturtulmamalıydı.
Bu kadar zor mu bu işler?

PARTİDEKİ 3. HAVALİMANI DEDİKODUSU

Cantinery’deki Vogue partisinde moda sektöründen insanlar olduğu kadar sektör dışından davetliler de vardı.
Onlardan biri havacılık sektörünün üst düzey isimlerinden biriydi. Tanıştırıldık ve haliyle üçüncü havalimanı muhabbeti yaptık.
Derken bombayı patlattı:
“Atatürk Havalimanı hemen kapanmayacak. Üçüncü havalimanı açıldıktan sonra iki ay daha Atatürk’ten uçuşlar devam edecek. Yani 29 Ekim’den sonraki seyahatlerinde yine Atatürk’ten uçma ihtimalin yüksek.”

SOSYALLEŞİLEN İKİ MEKAN

Defileye gitsin gitmesin Moda Haftası boyunca herkesin sosyalleştiği iki mekan var Zorlu’da: Cantinery ve Morini.
Fauchon da bu oyuncular arasına girmek için bar yapmış, tüm halini tavrını yenilemiş ama yine bu iki mekanda görüyorsunuz kimi görmek isterseniz. Mesela Şeyma Subaşı. Onun da Bebek’teki mekanı tamamen hazırmış. Sadece ruhsat bekliyormuş...
Bu arada Morini’de her gün saat 18’le 21 arası çıkan DJ Nitty Gritty ayrıca bir tebriği hak ediyor. Çünkü çaldıkları sayesinde herkes kendini plajdaymış gibi hissetti.
Çünkü Nitty yaz boyu Mykonos’ta çalıyormuş.

“BEŞ DAKİKA SONRA BAŞLIYOR, HADİ İN!”

“Defile kurdu” olmak diye bir şey var. Durum şu: Tüm defileler geç başladığı için kimse kapıda beklemek istemiyor. O yüzden bir haberleşme sistemi kurulmuş.
Önce organizasyondan birileriyle arkadaş olunup numarası alınıyor.
Sonra da yukardaki mekanlarda “Beş dakika sonra in, başlıyor” mesajı gelene kadar elde kokteyl keyif yapılıyor!

“NASIL GİDİYOR?” SORUSUNUN ÖZETİ

“Moda Haftası nasıl gidiyor?” diye önüme gelen sordum.
Genel yanıt şuydu:
“Genç tasarımcılara destek tadında gidiyor. Vay be olduğumuz bir şey yok.”

ACUN ESPRİSİ

Nihan Buruk’un, tüm davetlileri 80’lere ışınladığı yeni koleksiyonunu izledikten sonra herkesin girmeye çabaladığı yer elbette defilenin arter partisiydi.
Morini’deki parti bir süre sonra öyle kalabalık oldu ki; bunalıp içerdeki Beymen standlarında sosyalleşen dahi gördüm. Davette Acun Ilıcalı’yı gören bir modacının, onun meşhur terliklerine istinaden yaptığı şu espri ise hâlâ aklımda: “Aa ayakkabı giymiş.”

DAVETLİLERİN KIYAFETLERİ

Moda Haftası’nda klasiktir: Çok uç kıyafetli davetliler görebilirsiniz. Hatta bazen modacıların koleksiyonlarını bile geride bırakan...
Bu moda haftasında görüp görebildiğim rüküş giyimli cemiyet kadınlarıydı.
Ah bir de Nihan Buruk defilesinde gördüğüm baştan aşağı pullu payetli bir pantolonla bluz giymiş erkek.

Yazarın Tüm Yazıları