Bayram önerileri: İstanbul, Bodrum, Çeşme-Alaçatı ve Urla

Kurban Bayramı hafta ortasına denk gelince 9 günlük uzun bir tatile dönüştü. Ben de size hep yaptığım gibi gittiğim, beğendiğim, sevdiğim mekanlardan bir liste hazırladım. İstanbul’da kalanlar için de Bodrum, Çeşme- Alaçatı ya da Urla’ya gidenler için de... Mutlulukla, sevgiyle ve huzurla geçireceğimiz bir bayram dileğimle...

Haberin Devamı

Bayram önerileri: İstanbul, Bodrum,  Çeşme-Alaçatı ve Urla

İSTANBUL’DA KALANLARA-İSTANBUL’A GELENLERE

Armada Teras:
İstanbul ruhunun en iyi hissedildiği yerlerden, manzarası, yemekleri, içten servisi ve kalite-fiyat dengesiyle bir klasik.
Cantinery:
Taze, mevsiminde, yaratıcı, hafif ve lezzetli yemek yemekten hoşlanıyorsanız Zorlu Center’ın içinde yer alan Cantinery’yi listenize alın derim. Mutfağının başında Bebek Lucca’nın da şefi olan Pelin Çakar var.
Casa Lavanda:
Şile yolu üzerinde çam ve kayın ormanları arasındaki Ulupelit Köyü’nde yer alan butik otel Casa Lavanda’nın restoranı tam bir lezzet durağı. Sadece kekikli parmesanlı ev yapımı grissinileri ve dağ mantarlı papardellesi için bile gidilir.
Cibalikapı Balıkçısı:
Gelenekselden moderne uzanan mezeleriyle ama özellikle de deniz ürünleriyle meyhane geleneğinin en iyi temsilcilerinden. Cibalikapı, Moda ve Ataşehir, hangisine giderseniz gidin kalite aynı.
Fevzi Hoca:
Ümraniye Çırçır Ormanı içinde yer alan Fevzi Hoca’nın fiyat-lezzet-kalite dengesi takdire değer.
Mevsiminde Trabzon’dan günlük gelen balıkları da Akçaabat köftesi de, yemek öncesi ve sonrası ikram edilen kuymağı da çok iyi.
Firuze:
Şişhane’de İKSV Binası’nın en üst katında bu yılın başında açılan Firuze kısa sürede yeni nesil meyhanelerin içinde fark yarattı.
Gün batımını terasında açılan Monkey’de izleyip, alt kata inebilirsiniz.
Kıyı:
İstanbul’da iyi balık, iyi servis, iyi meze yemek istiyorsanız önerilerimin başında anlayışını bozmayan, kalitesini düşürmeyen Kıyı gelir.
Mikla:
Dünyanın En İyi 50 Restoranı listesinde 44’üncü sırada yer alan Mikla, yemeklerinden servisine sıra dışı bir deneyim. Yemek tercih etmeyenler muhteşem manzaralı teras barına da gidebilir.
Miyabi:
İstanbul’un gastronomik mahallelerinden biri olma yolunda hızla ilerleyen Yaren Sokak’ta yer alan Miyabi, Uzak Doğu mutfağının en iyi temsilcilerinden. Fiyat-kalite dengesiyle de başarılı.
Mürver:
Açıldığı günden beri popülerliğini hiç kaybetmeyen, şef Yılmaz Öztürk’ün başında olduğu Mürver, İstanbul’un lezzet çıtasının yüksek olduğu mekanları arasında.
RB Et Lokantası: Ramazan Bingöl’ün 10 yılı geride bırakan RB Et Lokantası Urfa başta olmak üzere kebaplarıyla ünlü.
Patlıcanlı kebabı, lahmacunu, sıcak fıstıklı kadayıfı, içli köftesi ve ev yapımı demirhindi şerbeti başta olmak üzere tüm çeşitleri birbirinden lezzetli.
Seraf:
Mahmutbey’de bir yıl kadar önce açılan Seraf, kısa sürede İstanbul’un lüks konseptte yöresel yemekler sunan en iyi restoranları arasına girdi.
Servis, sunum, fiyat ve kalite dengesi de çok başarılı.
Sunset:
20 yıldır manzarası, mutfağı, servisi ve sunumuyla özel günler için bir İstanbul klasiği.
Menüsünün zenginliği ve çeşitliliğinin kaliteyi bozmadığı ender yerlerden.
Öğlen yemeklerinde Brasserie bölümü tercih edilebilir.
The North Shield:
Göktürk’ten Vadi İstanbul’a taşınan The North Shield menüsüyle İstanbul’un açık ara en iyi gastro pub’ı. Yeme-içme severlerin radarında olmasında yarar var.
Toi:
İstanbul’daki şef restoranı dendiğinde ilk akla gelenler arasında yer alan Toi’nin yaz menüsü İsmet Saz’ın yaratıcılığını kanıtlar nitelikte.
Taze bezelye çorbası, ıstakoz roll denemeye değer lezzetler arasında.

Haberin Devamı

Bayram önerileri: İstanbul, Bodrum,  Çeşme-Alaçatı ve Urla

BODRUM

Haberin Devamı

Ent: Ünlü şef Yoldaş Sönmez’in restoranı Ent bu yaz başında yeni mekanına taşındı. Yaz sonuna dek Savra Bodrum’da gastronomi tutkunlarıyla buluşacak.
Yerel ürünlerle yaratıcı mutfağın en iyi temsilcilerinden biri olan Yoldaş şef yine dantel gibi işlediği bir menü yaratmış.

Maça Kızı: Bodrum’un ikonik mekanı Maça Kızı bu yaz kapılarını mutfağını baştan sona yenileyerek açtı. İnsan yemek yerken muhteşem manzaraya mı, güzel lezzetlerin yer aldığı tabağına mı yoksa teknoloji ve tasarım harikası açık mutfağa mı bakacağını şaşırıyor.

Orfoz: Orfoz, Bodrum’un hatta Türkiye’nin en yaratıcı deniz ürünleri restoranları arasında. Sadece Bodrum’da çıkan deniz ürünlerini kullanıyorlar.
Sıra dışı bir deniz ürünleri deneyimi yaşamak istiyorsanız yolunuzu buraya düşürün derim.

Ox Burger: Bodrum merkezdeki Ox Burger ailece yenecek öğle yemekleri için ideal. Hamburger çeşitleri ve patates kızartması bağımlılık yapacak denli iyi.
People Bodrum: İyi müzikle iyi yemeğin bir arada olabileceğini gösteriyor. People’da fiks menü uygulanıyor. Malzemeler kaliteli yemekler de lezzetli. Servis ve sunum da başarılı. Kalabalığa rağmen hiçbir şey aksamıyor.

ÇEŞME-ALAÇATI

Haberin Devamı

Agrilia: Müdavimlerinin çok iyi bildiği gibi Alaçatı’nın ilk restoranlarından olan Agrilia, 18 yıldır kalitesini hiç bozmadı. Yemekleri de müzikleri de hep aynı dinginlikte.
Fava: Eski bir Rum evinin avlusunda yer alan, meze ve deniz ürünleri ağırlıklı Fava, Ege’nin iki yakasının yemeklerini harmanlıyor.
Horasan: Bir zamanların salaş balıkçısı Horasan yeni mekanında. Deniz ürünlü erişte ve ahtapot başta olmak üzere tüm yemekler lezzetli, ürünler gerçekten taze. İçten servisiyle tam bir aile lokantası.
Kapha: Alavya Otel’in içinde iki yıl önce açılan Kapha, şef dokunuşlu yaratıcı menüsü ve zarif sunumlarıyla Alaçatı’nın iyi yemek duraklarından biri.
Kolburano’s: Üç yıl kadar önce Alaçatı Reisdere’de Damla ve Emre Kolburan çiftinin tarihi bir taş evde açtığı lokantanın en ünlü yemeği, hamurunu bir gece önden mayaladıkları, taş fırında pişirdikleri pizzaları.
Fırın sosis, patates ve taze kremalı mantarlı makarnaları da çok lezzetli.
Momo: Ünlü İtalyan şef Carlo Bernardini’nin mutfağın başına geçmesinden sonra Momo’da lezzet çıtası yükseldi. Bahçeye girdiğinizde Alaçatı’nın kalabalığından kaçıp, kendinizi bir vahada buluyorsunuz.
Sota: Alaçatı merkezde Viento Otel’in bahçesinde bu yıl açılan, İzmirli ünlü şef Osman Sezener’in danışmanlığını yaptığı Sota çok başarılı bir deniz ürünleri restoranı. Yemek sırasında canlı müzik de var.
YEK Alaçatı: Alaçatı’yı tepeden seyrederken şef Kemal Demirasal’ın birbirinden yaratıcı ve lezzetli yemekleri ve kokteylleri size eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Bayram önerileri: İstanbul, Bodrum,  Çeşme-Alaçatı ve Urla

URLA

Yengeç: Urla iskelesindeki Yengeç Türkiye’de iyi deniz ürünleri lokantası dendiğinde ilk aklıma gelenler arasında. Yengeç’te mezeler, ara sıcaklar hem taze hem yaratıcı. Servis ve sunum da çok özenli.
Sahil: İzmirlilerin yaz kış şehirden kaçış noktaları arasında olan Sahil Urla’nın hem ot yemekleri hem de deniz ürünleriyle ünlü lokantaları arasında. Botargalı makarnası için bile giden çok var.

HİSARÖNÜ

Port Frankie: Bu yıl Martı Hemithea Hotel’in iskelesinde hemen denizin yanı başında açılan Port Frankie özellikle tekne turuna çıkanlar ya da yakınlarında konaklayanlar için kaçırılmaması gerekli bir durak.
Kaya Demirer ve şef Melih Demirel muhteşem bir menü yaratmış. Yerli domatesli, deniz ürünlü pilavı denemelisiniz...

Yazarın Tüm Yazıları