Üçlemenin son halkası: ‘Üzülmedin mi?’

Özellikle ‘Yankı’ şarkısıyla beni de herkes gibi kendi renklerine bağlayan Simge, o günden beri ne yapsa yakından takip ediyorum.

Haberin Devamı

‘Yankı’ yayınlandığı zaman hakkında yazamadığım için içimde kalmıştı, yeni single çalışması ‘Üzülmedin Mi?’ ile Simge’yi daha yakından tanıma fırsatı edindim, bu sayede kasedi biraz başa sarmak istiyorum.

Müzisyen bir babanın kızı olan Simge 12 yaşında gitar çalıp ilk bestelerini yapmaya başlamış. Gün be gün müzik sevgisi çoğalan Simge, müzikle ilgili çalışmalarını İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi bölümünü kazanarak devam ettirmiş. Müzik kariyerine öğrencilik yıllarından başlayan Simge;Zeynep Dizdar, Gülşen, Yaşar ve Serdar Ortaç’a sahnede vokalist olarak eşlik etmiş.

Üçlemenin son halkası: ‘Üzülmedin mi’

Haberin Devamı

Birçok jingle ve dizi müziğiyle aslında senelerdir sesini duymaya alışık olduğumuz Simge, 2011 yılında  “Yeni Çıktı” adlı albümüyle müzik piyasasına ilk solo albümü ile giriş yapıyor.  2014 yılında prodüktörlüğünü kendi üstlendiği single çalışması ‘Bip Bip’ i çıkarırken, 2015 Haziran ayı bence Simge’nin kırılma noktasına işaret ediyor.

2015 Haziran ayında DMC etiketiyle yayınladığı Riff Cohen - Dans Mon Quartier cover’ı olan, Sibel Algan'ın türkçe söz yazdığı ‘Miş Miş’ isimli single çalışması Simge’nin müzik kariyeri için belki de en önemli anlardan biri. Söz konusu şarkı yayınlandığı dönem Youtube’da izlenme rekorları kırarken, bugün 164 milyon izlenme sayısına erişmiş durumda.

Üçlemenin son halkası: ‘Üzülmedin mi’

‘Miş Miş’ ile yakaladığı büyük çıkışın ardından 2016 yılında yayınladığı ‘Yankı’ single’ı benim de Simge’yi gerçek anlamda farkettiğim şarkıdır. 2017’nin başında yayınlanan ‘Prens & Prenses’ ardından geçtiğimiz hafta piyasaya çıkan son single çalışması ‘Üzülmedin Mi?’ meğer bir üçlemenin son parçasıymış.

 

HİKAYENİN BAŞLANGICI

Geçtiğimiz hafta yayınlanan ‘Üzülmedin Mi?’ şarkısı aslında bizleri bir hikayenin başlangıcına götürüyor. Söz ve müziği Ersay Üner’e, düzenlemesi Ozan Bayraşa’ya ait olan şarkının klibinin yönetmenliğini Murat Joker üstlenmiş. Merakla beklenen albümünün habercisi olan Simge’nin yeni şarkısı, bizleri ‘Prens & Prenses’ ve ‘Yankı’ şarkılarındaki olaylar zincirinin en başına götürüyor.

Haberin Devamı

Üçlemenin son halkası: ‘Üzülmedin mi’

2016’da yayınlanan, sözü Deniz Erten ve Sezen Aksu’ya, müziği Simge Sağın, Ersay Üner, Ozan Bayraşa’ya ait her dinleyeni kendine bağlayan ‘Yankı’ aslında üçlemenin ilk bölümü ve  hikayenin de son parçasıymış. ‘Üzülmedin Mi?’nin klibi yayınlanınca ve bir hikaye örgüsünün ilk parçası olduğunu da öğrenince, haliyle hemen ardından ‘Prens & Prenses’ ve ‘Yankı’ kliplerini izledim.

Yeni single’ın klibinde aldatma ve intikam ile başlayan olaylar, ‘Prens & Prenses’ ve ‘Yankı’da bu yaşananların yansımalarını bizlere anlatıyormuş. Özellikle ‘Üzülmedin Mi?’nin ‘Yankı’ ile sound yakınlığı, hikayesel olarak da aslında bir bütünün parçası olduğu düşünlünce daha da mantıklı bir hal alıyor. Son single’larıyla Simge’nin yakaladığı bu tarz ve sound, önümüzdeki dönemde yayınlayacağı stüdyo albümünü daha da büyük bir merakla beklemeye sebep oluyor.

Haberin Devamı

2017’NİN SON FESTİVALİ: MIX FESTİVAL

Havalar soğudu diye festival keyfine ara vermeye gerek yok.

Üçlemenin son halkası: ‘Üzülmedin mi’

Yılın en büyük etkinliklerinden biri olacak olan MIX Festival 15-16 Aralık tarihlerinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşmek için gün sayıyor. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan MIX Festival, farklı müzik türlerini aynı çatı altında toplayan özel bir etkinlik.

MIX FESTİVAL’DA KİMLER VAR?

Önce büyük haberi vermekte fayda var. Festival’in her iki gününde de iki büyük isim sahne alacak.

Şöhreti Türkiye’nin sınırlarını aşmış, 45 yıldan uzun süredir müzik sahnesinin vazgeçilmez seslerinden olan Selda Bağcan ve Boom Pam 15 Aralık gecesi MIX Festival sahnesinde olacak. Grammy ve Brit ödüllerinin sahibi, İngiliz DJ Fatboy Slim ise 16 Aralık’ta bu büyük etkinliğin merakla beklenen ismi olarak MIX Festival’da sahne alacak.

Haberin Devamı

Selda Bağcan ve Fatboy Slim’in yanı sıra sahne alacak diğer isimler arasında:, Modestep (Live), Ali Farka Toure Band & Terakaft (The Peace Caravan), Electro Deluxe, The Wedding Present, Ferhat Albayrak, Cem Adrian, Goose, Mustafa Özkent, Kabus Kerim, Manuş Baba, Slam, Jakuzi, Motorama, Gökçen Kaynatan ve Elektronikleri, Donae’o, Dagamba, Jacques, Son Feci Bisiklet, SX, She Drew The Gun, Mabbas, Dudu Tassa & The Kuwaities, Akın Sevgör ve The Away Days da yer alıyor.

Zorlu PSM’nin tüm alanlarının kullanıldığı, konserlerden, atölyelere; partilerden, plak pazarına kadar birçok etkinliği içeren MIX Festival ile 2017’ye veda etmek bence bu senenin en nefis hareketi olabilir.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları