Kimi koruyordu o adamlar?

Eski adıyla Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, yeni adıyla “Portakalsız” Antalya Film Festivali’nin 53’üncüsünü de tamamladık.

Haberin Devamı

Kimi koruyordu o adamlar
 

Her yıl olduğu gibi bu yılda “Yıldızlar Geçidi” yapıldı. O yıldızların içinde pek “yıldız” göremesek de en çok dikkatimizi çeken; yıldızların içinde bulunduğu otomobillerin etrafındaki  adamlardı.  Daha çok diskotek, bar-pavyon kapılarında gördüğümüz siyah takım elbiseli, iri vücutlu bu adamlar, yıldızlarla halk arasında bir “duvar” gibi duruyorlardı, otomobillerin yanı başında.

 Kimi, kimden koruduklarını merak ettim doğrusu. Sanatçıyı, kimden koruyorlardı?

Oysa hayranı olduğu yıldızları görebilmek, onların elini sıkmak, imzalı fotoğraf alabilmek için, işini gücünü bırakıp oraya gelmişti o vatandaş.

Haberin Devamı

 Kısaca;  vatandaştan koruyorlardı, o “koruma duvarları” yıldızları.

 Kim akıl ettiyse, aklına sağlık (!).

***

 

HAYDi YÖREX’E

Antalya Ticaret Borsası’nın (ATB) organize ettiği Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) dün açıldı. Anadolu mutfağının bir numaralı ürünlerini görmek, tatmak isteyenler mutlaka fuarı ziyaret etmeli. 443 katılımcının alıcı ile buluştuğu fuarda, Edirne ciğeri, Nevşehir’in köfteri,Malatya’nın kayısısı, Ağrı’nın balı, Kahramanmaraş’ın tarhanası ve daha neler neler. Sizi bekliyor.

 ***

 

TURİZMDE HİNDİSTAN UMUDU

HERKESİN malumu Antalya turizm sektörü çok sıkıntılı bir sezon yaşadı, yaşıyor. Özellikle Ruslar,  Almanlar gelmeyince milyarlarca dolar kaybımız oldu.

Kaybın nedenleri arasında portföyümüzde alternatif ülke sayısının az olması. Öyle değil mi?

 Yıllardır konuşuluyor bu konu. Çözüm aranıyor.

ÇAVUŞOĞLU GİTTİ

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye-Hindistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, 2 ay önce Hindistan’a gitti. Burada aralarında Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj’ın da bulunduğu birçok Hintli yetkiliyle temaslarda bulundu. Siyasi, ekonomik işbirliğinin arttırılmasının yanı sıra, Hintlilerin tatillerini Türkiye’de yapmalarını, Hint düğünlerine ev sahipliği yapmak istediğimizi ifade edip,  destek istediler.

ELÇİNİN SÖZLERİ

Haberin Devamı

 Aradan kısa süre geçmesine rağmen, bu destek talebine olumlu cevap geldi. Hindistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Rahul Kulshreshth ve beraberindeki heyet, geçtiğimiz gün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Gökçen Enç’i ziyaret etti. 

 Büyükelçi Swaraj, Hintli tur operatörlerinin Antalya’da olduğunu belirterek, Türkiye’ye gelen Hintli turist sayısında artış olduğunu gözlemlediğini söyledi. Sayının giderek artacağını belirtti.

 Bu, ülkemiz için umut veren sevindirici bir gelişme.

 Emeği geçenleri kutluyorum

Dünya’nın 10’uncu büyük ekonomisi, 1 milyar 305 milyon nüfuslu Hindistan’ın bizi tercih etmesi hem turizm hem diğer sektörlerimiz için süper gelişme. Emeği geçenleri kutluyorum. Darısı diğer alternatiflere diyorum.

 ***

 

Haberin Devamı

TEK TİP OTOBÜS...

 ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, kamu taşımacılığında çalışan otobüslere “tek tip” zorunluluğu getirdi.

Son derece doğru bir uygulama.

 Ancak bazı otobüs sahipleri karşı çıktı. Bu itirazlara karşıyım.

 Burası Antalya. Türkiye’nin en seçkin, en önemli kentlerinden biri. Tek kelimeyle; “Türkiye’nin misafir odası.”

 Bu kentte çalışacaksanız, yaşayacaksanız, üstelik kamu hizmeti yapacaksanız; kurallara, şartlara uymak zorundasınız. Gidin, Avrupa ülkelerine, bakın oradaki kamu taşıtlarına. Hepsi “tek tip”.

 Herkesin kafasına göre takılma lüksü olmaz, olamaz.

 Sonuna kadar haklı Menderes Türel.

 

Yazarın Tüm Yazıları