Göklerin hakimi!

  Günümüz futbolunun belirleyici etkenlerinin başında geliyor duran toplar. Savunma önlemleri arttıkça, hemen her takım top rakibe geçtiğinde ‘topun arkasında yerini alma’ felsefesine sıkı bir disiplinle sarıldıkça, futbolda ‘çilingir’ rolü duran toplara yükleniyor. Uzun boylu, sıçrama yeteneği yüksek, hava toplarında etkili futbolcular, oyunun ‘X faktörü’ olma yolunda ilerliyor.

Haberin Devamı

 

Tabii ‘hava kuvvetlerini’ harekete geçirebilecek kalitede iyi top kesebilen bir komutanınız varsa!

Aslında havadan etkili stoperlere yabancı değiliz ligimizde. Servet Çetin’den Luciano’ya, Lugano’dan Maicon’a kadar bu anlamda fark yaratan çok isme şapka çıkardık. Ancak köşe vuruşlarını böylesine ‘asiste’ çeviren bir stopere rastlamamıştık.

İşte Milos Kosanovic’in dünkü duran top performansı bu açıdan sıradışı ve çok özeldi. Sırp stoperin kestiği toplar, hedefe kilitlenmiş uzun menzilli füzeler misali buluyordu takım arkadaşlarını. Daha 2. dakikada başladı resital. Kosanovic’in kornerinde Gouffran’ın çizgiden çıkarılan topu, maça Göztepe Hava Kuvvetleri’nin hükmedeceğini işaret ediyordu. Çok da geçmeden ‘Komutan Kosanovic’in kestiği top Kadu’nun kafasından değiştiriverdi tabelayı.

Haberin Devamı

Golün hemen ardından başta Leo olmak üzere Göztepe savunmasının ‘yedi uyuyanlar’ gibi topu unuttuğu bir an, Pereira’ya beraberlik sayısını ikram etti!

Ancak dedik ya, Göztepe Hava Kuvvetleri Komutanı Milos Kosanovic’in günüydü dün. Bu kez sağdan kazanılan kornerde Kosanovic’in hüneri, ‘emektar’ Selçuk Şahin’in tecrübesiyle birleşince üstünlük yeniden Göz Göz’e geçti. Devre biterken Rotman ile skorun 1-3’e gelişi ise yeni bir deplasman zaferinin müjdecisiydi.

Evet, madalyonun bir yüzü parıldıyordu. Ancak havadan ışık saçan Göztepe’nin yerde yaşadığı sıkıntıyı da belirtmek gerek. Hemen her savunma çıkışında sorun yaşayan, akan oyunda üst üste 5 pas yapamayan bir Göztepe vardı dün sahada. Gouffran’ın kayıp hali, attığı gole karşın Rotman’ın pas trafiğinin bir parçası olamaması, Jahovic ve Castro’nun dünkü durgunluğuyla birlikte topun neredeyde 90 dakika boyunca Malatya’da kalmasına neden oldu.

Burada Leo’ya da bir parantez açmak gerek. Evet, kendi bölgesinde oynamadı. Hadi, neden olduğu penaltı bir anlık hata! Ancak bir oyuncu rakibe bir maçta kendi kanadından 50 orta yaptırır mı? Öyle ki onu uyarmaktan Beto’nun sesi kısıldı! Göztepe için Traore’nin ‘alternatifsiz’ olduğu gerçeğiyle yüzleştik dün!

Haberin Devamı

Sonuçta pek de keyif vermeyen bu futbola rağmen ‘göklerin hakimi’ kimliğiyle alınan 3 puan, tek kelimeyle harika. Geçtiğimiz yıl bir alt ligde 15 haftayı 28 puanla geçen takım, Süper Lig’de 15 haftada 27 puana ulaşmış durumda.

Bu noktadan sonra Göztepe’nin hedefini “ligde kalmak” olarak belirtenlere itibar etmeyiniz.

Zira bu takım dev adımlarla Avrupa’ya koşuyor!

Yazarın Tüm Yazıları