Sevgilimi çok kıskanıyorum

3 yıllık bir ilişkim var ve onu çok seviyorum. Ama kıskançlıklarım artık normal boyutu aştı.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla... Ben 19 yaşında genç bir kızım... 3 yıllık bir ilişkim var ve onu çok seviyorum. Ama kıskançlıklarım artık normal boyutu aştı.
Kavgalarımızda ben alttan alacağım yerde ateşe körükle gidiyorum ve ağır sözler söylüyorum. Sevgilim her defasında alttan alıyor, “seni çok seviyorum” gibi tatlı sözlerle beni yatıştırıyor.
Sevgilimin Instagram’da takip ettiği bir sürü kız var; onları çok kıskanıyorum. Bana 1-2 saat cevap vermese, “acaba başka biriyle mi buluşmaya gitti” diyorum. Diğer yandan çevresindeki insanlar beni biliyor ve biz gelecek için planlar kuruyoruz. Üstelik o, beni mutlu etmek için elinden gelen her şeyin daha fazlasını yapıyor. Sizce ne yapmalıyım ablacığım, lütfen bir akıl verin...
Ona güvenemiyorum, artık dayanacak gücüm kalmadı, kendimi yiyip bitiriyorum. Beni sevdiğini de biliyorum, sizce bu kendime olan güvensizlikten mi ablacığım?
◊ Rumuz: Hatalıyım

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, her şeyin farkında olman çok önemli bir tutum. Bu bile bu kıskançlık hastalığını yenmek, onunla başa çıkmak için yeterli olabilir. Ama kızım dediğin gibi, önce kendine, daha sonra da sevdiğin insana güven duymayı öğrenmelisin. Bunun için de gerekeni yapmalısın.
Kendine daha iyi mi bakacaksın, saçını, giyimini, tüm stilini mi değiştireceksin? Kitap, dergi, gazete ne bulursan okuyup, entelektüel açıdan da kendini geliştirecek misin? Ne yaparsan yap, ama bu güvensizliğini at üzerinden. Ondan sonra da karşındaki erkeğe güven duymaya çalış. Evet onun etrafında pek çok kadın-kız olabilir. Ama eğer o seni gerçek anlamda seviyorsa, bunun hiç önemi olmamalı. Çünkü onun kalbi senin için atıyordur. Tabii sen de bunun bilincinde olmalısın. Hayat boyu onu kızlardan, kadınlardan uzakta, cam bir fanusta tutamazsın. İş hayatında, orada, burada elbette ki kızlar olacak. Ama sen aldırmayacaksın. Ona inanıp güveneceksin.
Ha, elbette zaman zaman, her şeye rağmen işler bu kadar düzgün gitmeyebiliyor. Sevgiye, aşka rağmen ihanet de hayatın bir parçası ne yazık ki... Ama bunu kıskançlıkla engelleyemezsin. Tam tersine... Olacaksa olur, hatta bu aşırı kıskançlık ihaneti daha da fazla tetikleyebilir.
Hayatta her şey olacağına varıyor sevgili kızım.

Yazarın Tüm Yazıları