Sevdiğim kıza ‘güzel değilsin’ dedim

İlk defa cesaret edip bir kıza karşı duygularımı açıkladım ve çıkmaya başladık. Ama onun beğenmediğim özelliklerini söyledim ve “güzel değilsin” dedim. Şu an ilişkimizde soğuk rüzgarlar esiyor.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, 28 yaşındayım ve 5 aydır işsizim. Daha öncesinde 1.5 yıl kadar çalıştım. Çalıştığım yerde bir kızla tanıştım. Kendisi 26 yaşında. Tanıdığım en iyi insan sanırım. Sevecen, iyi kalpli, mutlu, hareketli, düşünceli, zeki, yemek yapmayı seviyor, güzel gülüyor, şarkı söylüyor, dans ediyor...
Hayatta her şeyden korktum, nedeninden emin değilim. Belki de annemi erken yaşta kaybettiğim için ama onu hatırlamıyorum bile. Ve şimdiki annem çok iyi biri.
Yani sevgi sorunu çekmedim. Bu durumu kimseyle paylaşmam, fakat o bir şekilde hissetmiş.
Bu zamana kadar hiç sevgilim de olmadı. Cesaret edememiştim, hep platonik sevdim. İlk defa bu arkadaşımla konuşmaya cesaret edebildim.
Onunla çok iyi anlaşıyorduk. “O kızla evlen” dedim kendime...
İlk başta beni arkadaş olarak gördüğünü söyledi, sonra mesajlar, hediyelerle ikna ettim, çıkmaya başladık. Her şey iyi gidiyordu, sonra ben saçmaladım.
Bir hafta kadar sonra ona çok güzel olmadığını söyledim, ağladı.
Buna rağmen beni affetti ve ilişkimize bir şans verdi.
Dediğim gibi çok güzel bir kız değil ama hafif bakımlı olunca çok güzelleşiyor.
Onunla daha çok yakınlaşınca bazı konularda kafam karıştı.
Basit şeyler sanırım ama ben takıntılıyım.
Örneğin, vücudu
biraz tüylü (yüzünde de var), diş problemleri nedeniyle ağzı kokuyor, yüzünde akne var, burnu biraz eğik, bel fıtığı nedeniyle vücudunda izler var.
Ameliyat izi dışındakileri maalesef ona da söyledim. Ve buna rağmen ilişkimize devam ettik.
Ama aramızda bir soğukluk var. Ne sevgiliyiz ne de ayrıyız. Ama bütün suç bende. O ne dese, ne yapsa haklı. Sizce bizim bir geleceğimiz olabilir mi Güzin Abla?
◊ Rumuz: Joker

 

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili oğlum, bir kadının olumsuz fiziksel özelliklerini dile getirmek, onun yüzüne vurmak, en kırıcı, en ağır suçlamalardır. Hele ki bunu sevdiği erkek yaparsa ve elinde olmayan kusurlarsa...
Örneğin burnunun eğriliği, ameliyat izleri gibi... Diyelim ki, tüylerini epilasyonla aldırdı, dişlerini yaptırdı, ağız kokusunu giderdi. Sen yine de onda başka kusurlar bulmayacak mısın?
Bence senin sorunun kendini fazla önemseyip, onu beğenmemek, hatta sevmemek. İnsan severse bu kusurları görmezden gelebilir.
Kendine fazla güvenmiyorsun ve işte bu yüzden şimdiye kadar kimseyle de gerçek anlamda bir yakınlaşman olmamış.
Bu anlattığın kızı ise ben daha görmeden sevdim. Sevgi dolu, iyi niyetli, candan bir kız bu. Ama sen bu kızı yeterince sevmiyorsun. Zaten bir insanı sadece fiziksel özellikleriyle değerlendirmek son derece utandırıcı...
Elbette güzellik ve çekicilik de önemlidir ama yıllar insanın bu fiziksel özelliklerini alıverdiğinde, geriye o manevi değerler kalır. Sen bunu biraz düşün istersen...

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları