Samimiyetleri beni çıldırtıyor

Sevgilimin çok yakın bir kadın arkadaşı var. Benim yanımda bile sevgilimin koluna giriyor ve yanağından öpüyor. Artık bu kadının yanımızda olmasını istemiyorum.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, benim sıkıntım sevgilimin annesi ve bir yakın arkadaşıyla ilgili... Sevgilimin çok yakın bir kadın arkadaşı var. Onunla neredeyse 6 yıldır tanışıyorlar ve çok samimiler.

Ve ben geçen hafta öğrendim ki, bu kadın aynı zamanda sevgilimin annesinin yakın arkadaşlarından birinin kızıymış. Müstakbel kayınvalidem bu kızı çok sevdiği ve oğluyla evlenmesini istediği için sevgilimle tanıştırmış.

Ama sevgilim onu sadece arkadaş olarak sevmiş.

Hâlâ da çok seviyor. Eskiden 7/24 birliktelermiş, son zamanlarda biraz uzaklaşmışlar ama bana göre yine de çok yakın davranıyorlar birbirlerine.

Annesi her fırsatta, benim yanımdayken bile oğluna onu övüyor, onu kızı gibi gördüğünü söylüyor, onunla evlenecek adamın çok şanslı olduğunu belirtiyor.

Benim ise yüzüme bile bakmıyor.

Haberin Devamı

Sevgilimin ailesine yemeğe gidiyoruz, bir bakıyorum ki annesi o kadını da çağırmış.

Sevgilimin babası da çok seviyor onu, ama onun böyle bir durumdan haberi olduğunu sanmıyorum.

Çünkü bana da iyi davranıyor.

O kadın bir de samimi olmalarından güç alarak benim yanımda sevgilimin sırtına atlıyor, koluna giriyor, yanağından öpüyor, iki de bir sarılıyor, dizine kafasını koyuyor. Sevgilim de bir şey demiyor.

Sevgilime rahatsızlığımı daha önce dile getirdim.

Ama bana “O benim kız kardeşim gibi. Böyle bir şey düşünmen, beni çok üzdü. Lütfen bir daha konusunu açma” dedi.

Gerçekten ben de sevgilimin ona karşı arkadaşlık dışında bir hissi olduğunu düşünmüyorum ama kadını tanımayıp uzaktan yaptıklarını gören arkadaşlarım dahi “Bu kadın kim? Kesin seninkinden hoşlanıyor” diyorlar.

Zaten kadın gittiğimiz her yere geliyor.

Baş başa yemek dahi yiyemiyoruz, hemen yanımızda bitiveriyor. Herkesin “O çok tatlı bir kız” diye bahsettiği kadın bana karşı nedense çok kaba...

Ben artık bu kadının yanımızda olmasını istemiyorum ama sevgilime de “onunla bir daha görüşme” diyemem.

Sence bu kadına ve sevgilimin annesine karşı ne yapabilirim? Hep bir gerginlik içindeyim.

Rumuz: Bu nasıl arkadaş

 YANIT

Doğrusunu söylemek gerekirse güzel kızım, bana da bu yakınlık, arkadaşlık sınırlarını aşmış, hatta biraz abartılı gibi geldi.

Haberin Devamı

Sizin ilişkinizi bildiği halde, her dakika yanınızda olması, sizi yalnız bırakmak istememesi çok yanlış ve bana biraz da özellikle yapılıyor gibi geldi.

Sevdiğinin annesi onları yakınlaştırmak için çaba gösteriyorsa, bu davranışları onun dikte etmesi sonucu yapması da muhtemel.

Sevgilin onun kız kardeşi gibi olduğunu belirtiyorsa da, bana bir kız kardeşin her zaman yanınızda olması, sevgilinin kucağına yatması, yanağından öpmesi hiç de normal gözükmedi.

Normali bırak, komik ve çocukça... Kaldı ki, bu genç hanım gerçek bir kız kardeş değil. Sevdiğin gence “bu kızla görüşme” diyemezsin elbette.

Belli ki onun arkadaşlığından hoşlanıyor, onun varlığı onu neşelendiriyor.

Haberin Devamı

Ama bu durum böyle devam edemez, etmemeli de.

O halde bir plan geliştirmeli, yavaş yavaş bu plana göre hareket etmelisin.

Onu hayatınızdan uzaklaştırmak için, buluşmalarınızı onun önceden haber alacağı şekilde değil de, spontane bir şekilde, ani karar vererek gerçekleştirin. Bunu sen yapacaksın tabii ki.

Ayrıca sevdiğin genç adamın yanına sen oturmalısın ki, bu şekilde o genç hanımın sevdiğinin dizine yatmasına fırsat vermemelisin.

Bu arada bu genç hanıma, bekâr erkek arkadaşlarından birini tanıştırma yolunu deneyebilirsin.

Onun da katılacağı bir buluşmaya, sen de bir erkek arkadaşını getirebilirsin örneğin.

“Onun yalnız kalmasına gönlüm razı olmuyor, yazık bak biz sevgiliyiz, bir erkek arkadaşı olması çok daha iyi değil mi?” şeklinde yaklaşabilirsin olaya.

Bakalım ne olacak?

Haberin Devamı

Sevdiğin gencin tepkisi de gerçek duygularını anlama fırsatı verecektir sana.

Aşırı tepki göstermeden, akıllıca davranarak bu duruma bir son verebilirsin. 

Erkek arkadaşın seni gerçekten seviyorsa, sen de pes etmemelisin. 

Müstakbel kayınvalidenin oynadığı bu oyunu kazanmasına izin verme.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları