Ailem sevgilimi ilkokul mezunu olduğu için istemiyor

33 yaşında üniversite mezunu genç bir kadınım. Benimle aynı işyerinden çalışan 42 yaşındaki bir adamla birlikteyim. Ama ailem o ilkokul mezunu olduğu için evlenmemizi istemiyor.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, ben 33 yaşında bekar, üniversite mezunu genç bir kadınım. Aileme her zaman maddi manevi destek oldum. Onlardan hiç karşılık beklemedim.
Çevremde beğenilen bir kadınım, fazlasıyla hamaratım. Herkes gıpta ile bakıyor bana, işyerimde bile “böylesi her eve lazım” diyorlar.
Dolayısıyla da hayatıma çok erkek girmek istedi ama ben hep mesafe koydum. 2 yıl önce biriyle beraber olmaya başladım. Anca bu kişi, kadınları kandıran, onların sayesinde geçinen alkolik bir adamdı. Maddi manevi anlamda bana çok zararı oldu. Şimdi ondan kurtuldum, çok şükür...
İşyerinde 2,5 yıldır tanıdığım 40 yaşındaki bir adamla çok iyi arkadaştım.
Sonra bana karşı ilgisi olduğunu, bana âşık olduğunu söyledi. Bir süre sonra ben de ondan etkilendim.
Daha sonra yakınlaştık ve ilişkimiz başladı. Durumu ablamla paylaştım, ilişki için onay verdi. Anneme de söyledim, o da bu ilişkiye sıcak baktı. Bir tek babam istemedi, onun bana yakışmadığını söyledi. Zamanla o da alışır derken bu kez diğerleri de karşı çıkmaya başladı. Ailemle sürekli tartışıp kavga eder olduk.
Erkek arkadaşım ilk evliliğini 19 yaşında yapmış ve oğlu 5 yaşlarında. Karısı “boşanalım” deyince hemen bitirmiş... Etrafında pek çok kadın olmasına rağmen peşimden ayrılmayan, âşık olduğu için benden vazgeçmeyen ve ömrümüzün sonuna kadar böyle beni seveceğini söyleyen biri....
Ailem onu ilkokul mezunu olduğu için de istemiyor. Sevgilim, aynı işyerinde ilişkimizi sürdüremediğimiz için işi bıraktı. İki ay işsiz kaldı. 1 ay öncesine kadar basit işlerde çalıştı ama yürümedi.
Bu yüzden artık kendisi iş kurmak istiyor, devlet destekli.
Sorumsuz biri asla değil ama şansı yaver gitmedi. Beni çok seviyor, her işi yapar benim için... Âşıktan da önce iyi bir hayat arkadaşı, bunun bilincindeyim. Ailem karşı çıktığı halde “evlenelim” diyor. Ben de artık böyle düşünüyorum. Savaşmaktan yoruldum artık. Ev hayatımda bile anne bendim. Üniversite okurken bakıcılık yaptım. Mezun oldum, iş hayatı yordu beni ve ailem maaşıma kadar alıyordu. Şu an ise birikmiş param olmadığını yüzüme vuruyorlar.
“Zaman her şeyi halleder” diyorum ama anlayışsız, tutucu, çevresini düşünen ve beni kullanmayı seven bir ailem var. Biz 5 kardeşiz... Diğer kardeşlerim de hata yaptılar ama ailem onlara her istediklerinde destek oluyor...
Erkek arkadaşımı 2,5 yıldır yeteri kadar tanıdım, iyi niyetli biri. Annemse hâlâ evli bir erkekle olduğumu söyleyecek kadar anlayışsız biri. Onun boşanmış olmasını kabul etmiyor.
Rumuz: Yoruldum

YANIT

Son zamanlarda sık sık aileleri karşı çıktığı için birbirini seven iki kişinin bir türlü evlenemediğine şahit oluyorum.
33 yaşına gelmiş, üniversite mezunu, çalışan, becerikli, akıllı fikirli bir genç hanımsın. Hayatına giren erkekler seni mutlu edememiş, üzülmüş kırılmışsın. Yine de hayata küsmemişsin.
Şimdi ise hayatını kurmayı düşündüğün biri var karşında. Evet eğitim düzeyiniz bir değil, adam evlenmiş ayrılmış, senden de yaşça biraz büyük. Ama onda aradığın pek çok şeyi bulmuşsun.
Her şeyden önce, “o her işi yapar benim için, âşıktan da önce iyi bir hayat arkadaşı, bunun bilincindeyim” diyebilecek kadar ona güveniyorsun. Bu ne kadar önemli bir şey biliyor musun? Bunu kaç kişi söyleyebilir günümüzde, inan çok fazla değil. Önemli olan onun ekmeğini taştan çıkarabilecek yapıda biri olması.
Boşanmış ve bir çocuk babası olması elbette önemli ama, iyi bir aile babası bunları çözümleyebilir. Sen de zaten ona destek olabilecek yapıda bir genç hanımsın. Baksana ailen bile çalıştığın süre içinde elindekini avucundakini almışlar. Sana evlenmek için birikim yapma fırsatı vermemişler. Şimdi kendi yuvan için çalışman çok mu ters geliyor onlara?

Erkek arkadaşım sohbet sitelerine giriyormuş

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, ben 19 yaşındayım. 3.5 yıldır süren bir ilişkim var. Erkek arkadaşım 4 aydır askerde... Sevgilimin biz kavgalıyken eski kız arkadaşına mesaj attığını öğrendim. Bir süre mesafeli davrandıktan sonra onu affettim. Ama bu kez de arkadaşlarıyla birlikte bir chat programında tanımadıkları kızlarla muhabbet ettiklerini duydum. Erkek arkadaşım birkaç kez sohbet etmiş. Bunların cinsel içerikli değil, eğlenmek için yapılan muhabbetler olduğunu söyledi.
Beni sevdiğini söylüyor ama neden böyle şeyler yapıyor anlamış değilim. Ne yapmalıyım? Sizce ilişkimi bitirmeli miyim? Rumuz: Ne yapmalıyım

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, sevdiğin gencin askerde olduğunu söylüyorsun, bütün bu yaşadıklarınız askere gitmeden önce mi ortaya çıkt? Muhtemel bunlar o askere gitmeden önce olmalı. Şimdi ise ilişkinizi sorguluyor, “ona ders vermeli miyim, görüşmemeli miyim” diyorsun.
Her şeyden önce genç bir erkeğe askerlik yaptığı dönemde bunu yapman çok büyük acımasızlık olur. Onu pişman etmek için belki de sana en çok ihtiyacı olduğu şu süreci kullanmamalısın. Onun şu sırada yakınlarına, sevdiklerine, şefkate ilgiye çok ihtiyacı vardır. Tam tersine, ona yakın davranmakla, ona şefkatini ve sevgini göstermekle, onu daha çok kazanmış olursun. Üstelik bu anlattıkların o kadar çocukça, o kadar safça yapılmış hatalar ki... Bunu tamamen gençliğine vermeli, arkadaşlarının da etkisiyle yaptığına inanmalısın.
Böyle mesajlaşmaları hangi genç yapmıyor sanıyorsun. Sen onun sana verdiği değere önem vermelisin. Ki bu konuda da sana değer verdiğini göstermiş sözleriyle... Anladığım kadarıyla onu kaybetmek istemiyorsun ama ona bir ders vermek çabasındasın. Şimdi hiç sırası değil, inan bana.

 

Yazarın Tüm Yazıları