Fiziksel güç tecrübeyi yendi

WIMBLEDON finalinde fiziksel gücün tecrübeyi yenmesine tanık olduk. 37 yaşındaki Venus Williams’ın rakibi 23 yaşındaki Garbine Muguruza bu turnuvada muhteşem bir performans sergiledi.

Haberin Devamı

Dünya 1 numarası Angelique Kerber ve eski formunu yakalayan Svetlana Kuznetsova’yı eledi. Muguruza, çim zeminde mükemmel hareket ediyor, toplara agresif vuruyor. Oyuna mükemmel odaklanması bir başka artısı.

Şampiyonluk maçı dengeli başladı. İki oyuncu da kendi servis oyunlarını kazanıyordu. Venus bir oyunda servisleri ile üç çift hata yaptı ancak attığı ikinci servislerin hızı da saatte 170 kilometreyi buluyordu. Servisleri sürekli Muguruza’nın vücuduna yönlendirdi. Böylelikle rakibinin açısını daraltmayı amaçladı.

RALLİLER UZAYINCA VENUS DAĞILDI

Venus 5-4 öne geçti, iki set sayısını değerlendiremedi. Muguruza game’lerde eşitliği sağladı. Venus bir an dağıldı ve servisini kırdırdı. Bu sefer Muguruza 6-5 öne geçti. Ralliler uzadı, bunun sonucunda momentum daha genç olan Muguruza’ya geçti. İspanyol tenisçi böylelikle ilk seti kazandı.

Haberin Devamı

İkinci setin ilk game’inde Venus tekrar servisini kaybetti. Ralliler uzadıkça Venus’te yorgunluk belirtileri başladı. Muguruza’nın kazanmaya olan inancı, Venus’ün ise çaresizliği arttı. Muguruza adeta çelikten bir duvar gibi Venus’ün her hamlesine karşı koydu ve ikinci seti 6-0 kazanarak hakkı ile şampiyon oldu.

Bakalım Muguruza tenisin kraliçesi olabilecek mi?

Yazarın Tüm Yazıları