Artık çocukların da mekânı var!

Bu haftaki röportaj konuğum iki iş insanı… Hem gelin görümceler hem adaşlar hem de iş ortaklığı yapıyorlar. Kocalarının meslekleri de aynı. Bu kadar tesadüfi benzerliklerle sanırım çok iyi anlaşan gelin görümce olmaları çok da şaşırtmamalı gibi.

Haberin Devamı

 Artık çocukların da mekânı var

Fotoğraf: Ali GÜLERYÜZ

 

Bu haftaki röportaj konuğum iki iş insanı… Hem gelin görümceler hem adaşlar hem de iş ortaklığı yapıyorlar. Kocalarının meslekleri de aynı. Bu kadar tesadüfi benzerliklerle sanırım çok iyi anlaşan gelin görümce olmaları çok da şaşırtmamalı gibi.

 

İkisi de üniversite mezunu, evlendikten sonra görümce Duygu Şaşkın, kendine organizasyon malzemeleri satan bir yer açıyor, Macaron Kids Oyun ve Parti Evi’ni kurup gelinleri Duygu Sabahçı’ya iş ortaklığı teklifi yapıyor.

 

Haberin Devamı

Duygu Sabahçı, daha kıpır kıpır daha enerji dolu. “Hadi yapalım, hadi girişelim” ruh halinde… Duygu Şaşkın da tam tersi, daha temkinli, daha sakin. Sanırım bu ikilinin sorunsuz ilerlemelerindeki en büyük etken de bu…

Üç Duygu olarak buluşup bu iki güzel kadının girişimini konuştuk. Buyurun birlikte okuyalım…

 

Duygu Sabahçı ve Duygu Şaşkın kimdir biraz sizi tanıyabilir miyiz?

Duygu şaşkın: 1985 Adana doğumluyum. Afyon Kocatepe Üniversitesi, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünden mezun oldum. 9 yıllık evliyim. Eşim, makine mühendisi. Ayaz isminde ilkokul 2. sınıfa giden bir oğlum var.

Duygu sabahçı: Mersin’de doğup büyüdüm ama ailem Ankaralı. Eğitim hayatım Mersin’de geçti. Mersin Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, Deniz Ulaştırma ve Liman İşletmeciliği bölümü mezunuyum. Eşim, makine mühendisi. Ege Ali adında 2,5 yaşında bir oğlum var.

 

Hem adaşsınız hem ortaksınız hem gelin görümcesiniz… Üstüne kocalarınızın meslekleri de aynı!!!! Nasıl bir tesadüftür bu?

Duygu Sabahçı: Evet, gerçekten duyguyla birçok noktada kesişiyoruz. Bazen birbirimize gıcık olduğumuz zamanlar da oluyor. (Gülüyor) Mesela birimizden habersiz aynı elbiseyi alıp, sabah dükkân da pişti oluyoruz!

Haberin Devamı

Duygu Şaşkın: Bu arada babam da Makine Mühendisi, kardeşim de makine mühendisi.

 

İlk iş hayatınız mı yoksa özel sektörlerden yorulup kendini işini yapmak isteyen iki ortak mısınız?

Duygu şaşkın: Okulu bitirdikten sonra evlilik, çocuk derken özel sektörde çalışmak gibi bir düşüncem hiç olmadı. Oğlumla da ilgilenebileceğim bir iş arayışı içine girdim. 2015 yılında Ziyapaşa’da organizasyon ve parti malzemeleri üzerine bir iş yeri açtım. Daha sonra da Macaron Kids Oyun ve Parti Evi faaliyete geçti. Bu işi birlikte yapabileceğimi düşündüğüm tek kişi Duygu Sabahçı’ydı. İyi anlaştığımız için birlikte yol almaya karar verdik. 

Duygu sabahçı: Üniversiteden mezun olunca kısa süreli sektörde iş deneyimim oldu. Ama evlendikten sonra tamamen koptum ve Adana’ya yerleştim. 8 senedir Adana’da yaşıyorum hem görümcem hem de ortağım olan Duygu Şaşkın’ın teklifi üzerine kendimi bu işin içinde buldum.

 

Haberin Devamı

Nasıl bir düşünce ile Macaron ortaklığı gerçekleşti?

Duygu sabahçı: Bu soruya ben cevap vermek istiyorum. (Gülüyor) Ortağımın organizasyon ve parti Malzemeleri ağırlıklı bir işyeri vardı ama bunu daha entegre hale getirmek istiyordu. Benim oğlum O zaman 1 yaşındaydı ve tüm zamanımı ve enerjimi ona harcamak istiyordum.  Ama bu işi yapmak da çok eğlenceli görünüyordu. Sonra ailelerimizin desteğini de alarak Macaron Kids Oyun ve Parti Evi faaliyete geçti.

 

Mesela evde olduğunuz dönemlerde çocuklarınızla zaman geçirirken eksikliğini hissettiğiniz alanları filan mı not aldınız?

Duygu Sabahçı: Aynen! Adana’da çocuk odaklı parti ve oyun evi eksikliğini göz önünde bulundurduk. İlk zamanlar bir kaç tane oyun evi vardı ama kişiye özel parti organizasyonları yapan mekân yoktu. Bu açığı biz kapatmak istedik. Genellikle yoğun çalışma temposuna sahip ebeveynler bizi tercih ediyor. Çünkü parti paketini seçiyor temasını söylüyor ve başka hiçbir şey için koşturmuyor. Bu işe ilk girdiğimiz zamanlar Ege 1 yaşındaydı. Duygu’nun oğlu Ayaz da anaokuluna gidiyordu. Çok fazla eksiklik hissetmedik. Ama Ege’nin bir yaş gününde içime sinen bir mekân bulamadığım için evde yapmak durumun da kalmıştım. Hatta o zaman Duygu’ya dedim ki "Adana’da bir parti evi açsak vallahi herkes bizi konuşur" demiştim. 1 Ay sonra bu işin için de buldum kendimi. (Gülüyor)

 

Haberin Devamı

Ortaklık durumu zordur ama siz hem ortak, hem gelin-görümcesiniz… Aile içerisinde bile bazı zamanlarda anlaşmak zor olurken siz iki güzel örneksiniz. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Duygu Sabahçı: Biz 8 senedir de komşuyuz. (Gülüyor) Saygı ve güven çok önemli diye düşünüyoruz. Tabi bazen bizim de birbirimizle ters düştüğümüz, anlaşmazlıklar yaşadığımız zamanlar oluyor.  Ama bunu da uzatmadan en kısa sürede çözüme kavuşturup kaldığımız yerden devam ediyoruz.

 

Macaron Kids’te neler yapıyorsunuz, biraz burayı anlatır mısınız?

Parti evimiz 50 yetişkin, 20 çocuk kapasiteli tamamen çocuk odaklı, temalı doğum günü organizasyonlarının gerçekleştiği bir mekân. Ayrıca oyun evi olarak da hizmet veriyoruz. Çocuklarla iletişimi yüksek oyun ablalarımız eşliğinde eğitici ve öğretici oyuncaklarla çocuklar keyifli Vakit geçiriyorlar. Haftada bir gün atölye çalışması yapıyoruz çocuklarla. Cafe bölümümüzde ise tamamen ev yapımı, aperatif yiyeceklerle atıştırmalıklar sunuyoruz. Bu arada Macaron bize isim olarak değil mutfaktaki üretimimizle de bizlere katkı sunuyor. Macaron’larımızı da kendimiz yapıyoruz.

 

Haberin Devamı

Bugüne kadar kaç organizasyon yaptınız?

Yaklaşık 500 organizasyon yaptık. Sadece doğum günü partileri değil, nişan organizasyonları da yapıyoruz. Mesela hafta sonu doğum organizasyonlarımız çok oluyor. Fiyatlandırmayı da her bütçeye uygun şekilde bir şeyler hazırlıyoruz. Pastadan animatöre kadar birçok seçenekleri düzenliyoruz.

 

Mesela anne çocuğunu buraya bırakıp, gidip işlerini hallederken siz de burada çocuklarla oyun filan mı oynuyorsunuz?

Aynen. Emanet çocuk sistemimiz oluyor. Oyun evimize bırakılan çocuklarla birebir oyun ablamız ilgileniyor. Örneğin: annenin hastanede işi var ve çocuğunu bırakabileceği bir yer yok. Ya da eşler akşam baş başa bir yerde vakit geçirmek isteyecekler ama çocukları bırakacak yer yok, bu durumda bize getiriyorlar. Emanet bırakan ebeveyne 15 dakikaya bir fotoğraf ya da video gönderiyoruz.

 

Siz çalışırken sizin çocuklara kim bakıyor?

Hafta sonları yoğun organizasyon programlarımız olduğu zaman aile büyüklerimize çocuklarımızı bırakıyoruz. Oyun alanımızda genellikle çocuklarla oyun ablalarımız ilgilenir. Ara sıra onlara yönlendirmelerde bulunuyoruz tabii ki de. Sonuçta anneyiz ve oyun evimize gelen çocukları kendi çocuklarımızdan ayırmıyoruz. 

 

Son olarak eklemek istedikleriniz neler?

 Son olarak kadınların iş hayatında aktif olarak var olmasını destekliyoruz. Kadınlar, özellikle anneler çok daha fazla fedakâr oluyor. Kimisi çocuğu olduğu İçin işini bırakıyor. Ama biz de tam  tersi oldu umarız her şey güzel gider. 

 

Yazarın Tüm Yazıları