Bahçede yaz festivali

YAZIN çeşitli kentlerde, yazlık bölgelerde klasik müzik konserleri verilmesi, festivaller yapılması, sanırım Türkiye’nin çağdaşlaşma yolunda attığı ileri adımların bir göstergesidir.

Haberin Devamı

Yıllar önce yabancı müzik dergilerinde gördüğüm yaz festivalleri listesini okurken, neden bizde yok sorusunun yanıtını veremezdim.

Bodrum Müzik Festivali yapıldı, Gümüşlük Akademisi Festivali sürüyor.

Dileğim gelecek yıllarda, ihmal edilen Aspendos Festivali’nin de canlandırılması.

Hakan Erdoğan, çeşitli yerlerde festivaller düzenleyen, bu alanda tanınan ve güvenilen bir isim.

Şimdi de Sakıp Sabancı Müzesi bahçesinde, ‘Bahçede Yaz Festivali’ başlıklı bir festival düzenledi.

Hakan Erdoğan Productions, gelişigüzel programlar yapmıyor. Gerçek klasik müzik dinleyicilerinin beğeneceği tematik konserler veriyor.

Erdoğan, saraylar, müzeler gibi sıra dışı mekânları kullanıyor düzenlediği festivallerde.

Daha önceki konserlerden bazılarının adını verirsek, program anlayışını da anlatmış oluruz.

Haberin Devamı

Bir dizi Bach konserlerini anımsatalım:

- Bach&Love

- Bach Before&After

- Bach&Bahar

*

BAHÇEDE Yaz Festivali’ne hangi sanatçılar gelecek:

- Daha önce Bach in Love etkinliğinde de sahne alan, 2000’de Bach Günleri’nde Bach’ın partita ve sonatlarını çalan barok kemanın en önde gelen temsilcilerinden François Fernandez ile Yun Kyung Kim. Kim de müzik dünyasının aranan, övülen bir sanatçısı. Müzik hayatı boyunca edindiği perspektifi bugüne yansıtma konusunda son derece başarılı bir sanatçı.

15 Ağustos Çarşamba günü bu iki müzisyenin verecekleri ‘Bach ve Ondan Önceki Dâhilerden Füg ve Kanonlar’ başlıklı konser meraklıların ilgisini çekecek nitelikte.

19.30’da konser öncesinde Evin İlyasoğlu’nun ‘Kadın ve Müzik’ konulu konuşmasını dinleyebilirsiniz.

- İstanbullu klasik müzik severlerin yakından tanıdığı Jiri Barta! Çello eserlerinin yer aldığı CD’si ile Gramophone Editor’s Choice ödülüne layık görülmüştü. Çek Cumhuriyeti’nin tanınmış piyanistlerinden Terezie Fialova ile Jiri Barta 5 Eylül Çarşamba günü Beethoven’ın 2 ve 3 numaralı viyolonsel-piyano sonatlarını çalacaklar. Jiri Barta ayrıca Bach’ın 6 numaralı solo viyolonsel süitini çalacak.

Konserden önce ben de 19.30’da müzik arşivim hakkında konuşacağım.

- Çağdaş Avrupa’nın en eski barok orkestrası Hortus Musicus’un şefi ve kemancısı Andres Mustonen’in triosu ile birlikte 11 Eylül Salı akşamı vereceği konserde Bach müziğinden Balkan müziğine bir geçişi dinleyeceğiz. Mustonen’e kontrbasta Taavo Remmel, vokal, perküsyon ve vibrafonda Anto Ónnis eşlik edecek.

Haberin Devamı

- Ünlü çellist Aleksander Rudin, Bach’ın viyolonsel süitlerini icra edecek.

*

YAZ akşamlarını müzikle yaşayın.

 

Yazarın Tüm Yazıları