Dikkat çekmek için abartmaya gerek yok

İstanbul Moda Akademisi’nde yolları kesişen Mine Sönmez, Bahar Yavuz ve Reyhan Silahyürekli, ‘Silencebrand’ adlı markayı kurdular.

Haberin Devamı

MİNE SÖNMEZ, BAHAR YAVUZ VE REYHAN SİLAHYÜREKLİ İLE 5 SORU 5 CEVAP

Farklı, özel, terletmeyen ve üşütmeyen kumaştan bir form yarattılar. Moda dünyasında adlarını duyuran bu üç arkadaşla, hem markalarını hem de moda ve stile bakışlarını konuştuk.

Dikkat çekmek için abartmaya gerek yok

1- Üç arkadaşın moda yolculuğu nasıl başladı?

Yollarımız, İstanbul Moda Akademisi’nin Moda Tasarım Bölümü’nde kesişti. İki yıl boyunca yaptığımız çalışmalar, tarz ve beğenilerimizin paralel olduğunu gösteriyordu. Biz de bu uyumu Silencebrand’e taşımaya karar verdik.

2- Tasarımlarınızın hikâyesi nasıl oluştu?

SS’19 New Gen defilesi için hazırladığımız koleksiyonda kumaşlar, renkler ön plana çıkınca, günlük trendleri bu kumaşlara uyarlayarak ilerlemeye karar verdik. Üçümüzün de stili sadelikten yana olduğu için farklı formlarla kumaşları ön plana çıkartarak, sade fakat alışılmışın dışında bir tarz yakalamayı hedefledik.

Haberin Devamı

3- Peki mottonuz?

‘Sessizce çığlık at.’ Yani, dikkat çekmek için abartmaya gerek yok.

4- Tasarımlarınızı her yaş, her beden giyebiliyor mu?

Yalın çizgileri olan tasarımlarımızı sade fakat abartısız bir tarz yakalamak isteyen herkes giyebilir. Klasik bir parçayı spor bir stile spor bir parçayı klasik bir stile taşıdığına inandığımız ürünlerimiz her yaştan her tarza uygun olduğunu düşünüyoruz.

5- Son sorum. Stil sahibi olmanın kodları nelerdir?

Kendini iyi tanımak, trendleri takip etmek, zamansız parçalar edinmek, stilini aksesuarla zenginleştirmek... Kısaca, herkeste olanı değil de içinde rahat hissettiğin ve risk almaktan korkmadığın farklı parçaları kombinlemek bize göre stil sahibi olmanın altın kurallarından sayılabilir.

Yazarın Tüm Yazıları