Kadınım bu dünyada ben de varım

Bugün ne anlamlı bir gün. Bu yazıya  alışkın olduğunuz kadınlar günü yazıları gibi başlamak istemiyorum.Ben kadınlar günü yazısı yazmak da istemiyorum.

Haberin Devamı

Aslında biraz manifesto olacak, biraz biz kadınlara kendimizi hatırlatacak bir iki satır yazacağım o kadar.Güçlü olduğunu unutmamalısın, tercihlerinin olduğunu da. Seçimlerin ve yolların olduğunu unutmaman gerektiği gibi. Çalışan, üreten, emek veren, doğuran ve çoğaltan olduğunu unutmamanı isterim bugün.  

Esas gücün kırılganlık olduğunu, gücün zorluklara rağmen çözüm bulmak olduğunu. Ve bunların hepsinin de sende olduğunu hatırlamanı birde. Kız kardeşKendi hikayenin kahramanı olduğunu hatırla. Kendi ayaklarına güven, kendi adımlarına güven, kendi rotana ve kendi hikayene güven.

Hayatta sen olabilmek için her şeye sahipsin. Moda, evlilik, din ve sayamadığım pek çok sistem ve sektör tarafından sürekli eksik hissettirildiğini anlayıp bunu bıraktığında, kendi hayatının kahramanı  olacaksın.  Yok edilmez, kırılamaz, küllerinden yeniden doğan ve doğuran sensin. Bugün senin günün kutlu olsun.  

Haberin Devamı


“Dünyadaki her şeyin bir sebebi vardır.Her bitki bir hastalığı tedavi etmek için büyür.Ve her insan bir görevle yaratılmıştır.”

Apaçi Kızılderilileri Atasözü


Süper Gıdalar İle Daha İyi Bir SizSağlık nedense hep kaybedilecek bir şey gibi lanse edilse de aslında bence en iyi yaklaşım onu korumaktan geçiyor. Wellness, esenlik veya iyi yaşam konseptinin dünyada bu kadar yaygınlaşmasının nedeni de hastalıkların çok fazla artması. Bu nedenle koruyucu yaklaşımlar ve iyi yaşam metotları geçen gün yaygınlaşıyor. Bunlardan ilki gıdalar.Hipokrat yediğin ilacın olsun demiş. Ne güzel demiş. Süper gıdaları biraz anlatayım isterim size. 

Süper Besin Nedir?Vücudunuzu hastalıklardan korumanız için doğada bulabileceğiniz süper besin kaynakları. Bu besinler mineral, vitamin, antioksidan, temel yağ asitleri ve bitkisel gıda açısından diğerlerine oranla çok daha zengin oldukları için onlara süper besinler deniyor. Adları süper ama kendileri çok mütevaziler 

PROPOLİS:

Arıların paspası aslında propolis. Gün boyu topladıkları polenler ile kovanlarına girmeden önce hijyenlerini sağladıkları yerdeki kalan madde. Propolis, yine bu etkiye sahip. Yani mikrop öldürücü etkisi çok fazla var. Yağ asitleri, uçucu yağlar, fenolik bileşikler, polen, vitamin ve minerallerden oluşan zengin içeriği ile, vücut için son derece yararlıdır. Bağışıklık sistemini destekler.Bal ve propolis çok eski yıllardan beri halk hekimleri tarafından mikrop öldürücü, iltihap giderici, bakterilerle savaşıcı özelliklerinden dolayı çeşitli hastalıkların tedavisinde doğal bir ilaç olarak kullanılmakta. Propolisin önemli birçok fizyolojik ve biyolojik etkilerinin yanında anti kanser özelliği laboratuar deneyleri ile ispatlanmış, kanserli hücreler üzerindeki yıkıcı etkileri de artık birçok bilimsel çalışma ile kanıtlanmıştır.

FİLİZLER:

Protein kaynağı olarak birinci sıraya filizleri koymama şaşırdınız mı? Şaşırmayın, canlı, sağlıklı ve besleyici mikro-herküller ile tanışın. Maş fasulyesi, yeşil mercimek, nohut, karabuğday, buğday filizleri protein, sayısız vitamin, mineral ve enzimlerce canlı mı canlı, faydalı mı faydalı. Bana göre sadece faydası olan, iyilik verme sevdalısı besin kaynaklarından. En önemli bitkisel protein kaynaklarımızdan olan baklagiller bir de filizlenince vitaminler, mineraller, enzimlerce inanılmaz zengin bir hale geliyor. Avokado: Kilo verme çabanızda işinize en çok yarayacak gıdalardan biri de, avokadodur. Oldukça yağlı olmasına rağmen, bunlar sağlıklı yağlardır ve açlığı azaltarak, besinlerin emilimine yardımcı olur. Lif, C ve B vitamini, aminoasit, karbonhidrat ve magnezyum açısından zengindir. Kalorili olduğu için, kilo vermeye yardımcı ve genel sağlığınıza faydalı olması açısından, günde yarım avokado tüketilmesi tavsiye edilir.

Badem: Badem, temel besleyici maddelerle dolu olduğu bilinen sağlıklı gıdalardan biridir. Eskiden, yağlı oldukları için bademden uzak durulurdu. Fakat daha sonra kanıtlandı ki, bademin içerdiği yağ, aslında vücut için faydalı. E ve B vitamini, lif ve çoklu doymamış yağ asidi açısından da zengin. Badem, tokluk hissinin uzun sürmesini sağlar. Meşhur taş devri diyetinde bulunur ve gün boyunca atıştırmanız için de idealdir.

Greyfurt: Greyfurtun yağlarla mücadele ettiği bilinen bir durum. Yemeklerden önce yarım greyfurt yemek, kilo vermeye yardımcı olur. Sadece 39 kalori içerir. Ayrıca liminoid ve likofen formundaki, kanserle savaşan bileşenler içerir. Hem görünüşü hem tadı harika olduğu için greyfurtu beslenme alışkanlığınıza sokmanız zor değil. Ne yapıyoruz, yemeklerden önce yarım greyfurt yiyoruz. 
 

Yazarın Tüm Yazıları