TV önü atıştırmalıkları

İşten eve geldiniz ve çok kısa sürede aperatif bir şeyler hazırlayıp, koltuğunuza yayılıp, film keyfi yapmak istiyorsunuz... Size birkaç tavsiyem olacak. Hem kolay hem de çok lezzetli!

Haberin Devamı

Kavurga: Van’a ziyarete gittiğimde çerez niyetine önüme getirdikleri harika bir atıştırmalıktı. Çedene ve sütlü buğdayı yağsız tavada kavrup, kâselerde önümüze getirdiler.

Çıtır mantı:
Aklınıza ilk gelen normal mantının kızartılarak yapılması biliyorum ama bahsedeceğim şey bundan çok farklı. Yufkaları küçük kareler şeklinde kesin ve iki kare yufkanın arasına kıyma harcı koyup suyla yapıştırın ve kızartın. Yoğurda batırarak yiyin.
Birkaç da klasik...

Nacho’s: Hazır cipslerin üzerine mısır, mantar, jalapeno, renkli biber, Meksikafasulyesi ve biraz da rendelenmiş peynir koyup fırına verin.

Soğan halkası: Un ve sodayı karıştırın ve daire şeklinde dilimleyip, halkalara ayırdığınız soğanları bu karışıma bulayıp kızgın derin
yağda kızartın.

Bruschetta: Benim en sevdiğin ekmek üstü atıştırmalığı: Kızartılmış baget dilimleri üzerinde güzel bir domates, soğan ve peynir salatası. Tabii bu salatanın benim için olmazsa olmazı sumak...

Çıtır tavuk: Tavukgöğüslerini istediğiniz büyüklükte doğrayın, önce una sonra yumurtaya son olarak da galeta ununa bulayın ve kızartın. Galeta unu yerine, toz parmesan da
kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ve sıradışı fikirler

Patates kabukları: Küçük patateslerin kabuklarını incecik soyun ve istediğiniz her türlü baharatla karıştırıp kızgın yağda kızartın. Belki de patates kızartmasından daha
çok seveceksiniz.

Çikolata cipsleri: Bitter çikolatanızı eritin, ardından içine istediğiniz kuru yemişleri ekleyip karıştırın. Yağlı kâğıt serdiğiniz bir tepsiye çikolatalı karışımdan kaşık kaşık koyup tek tek üzerlerine bastırın. Sonra bu tepsiyi buzluğa atıp dondurun. Böylece arkadaşlarınıza ev yapımı çikolatalar sunarken çok havalı olacaksınız.

Baharatlı leblebi: Leblebiyi alın ve biraz kırmızı biberle baharatlandırdıktan sonra fırına atın. Fırından çıkan leblebiler sıcacık ve mis kokacaklar.

Kurutulmuş meyveler:
İstediğiniz her meyveyi, (mesela muz, elma, portakal, armut ) incecik dilimler halinde doğrayın ve 80-90 derecede önceden ısıttığınız fırında 1 saat ızgara telinin üzerinde kurutun ve hem sağlıklı hem de çok lezzetli atıştırmalıklar elde edeceksiniz.

Yazarın Tüm Yazıları