Hadi herkes mutfağa!

Yemek pişirmeye heveslenip mutfaktan gözü korkanlar!

Haberin Devamı

Neye, nereden başlayacağını bilemeyenler! Çekinmeyin, sıkılmayın. Kollarınızı sıvayın ve temel birkaç tekniği, ufak tüyoları kapmak için Arda’nın hazırlık sınıfına buyrun


Soğan karamelize ederken


Piyazlık doğradığınız soğanı az yağlı kızgın bir tavaya alın. Soğanı ara ara karıştırarak koyu kahverengi bir renge gelmesini sağlayın. Yanacak gibi olursa bir kaşık su ekleyerek tavanın ısısını düşürebilirsiniz. Bu işlemi yaparken sabırlı olmanız çok önemli. Soğan piştikçe içindeki şeker ortaya çıkacak ve rengi dönüp karamelize olacak.


Domates soyarken


Çok fazla domates soyacaksanız, domatesin arka kısmına derin olmayan çarpı şeklinde bir çizik atın ve kaynayan suya domateslerinizi atıp 1 dakika sonra buzlu suya alın.
Attığınız çizikten, elinizle çok kolay domatesin kabuğunun soyulduğunu göreceksiniz.

Haberin Devamı


Mantar temizlerken


Mantar kendi içerisinde çok fazla su barındırdığı için asla yıkanmamalı. Eğer yıkarsanız sünger gibi içine suyu çekecek, pişerken kendi öz suyuyla beraber bu suyu salarken tüm lezzeti kaybolacak.
O yüzden mantarı nemli bir bezle silin ya da üstündeki kabuğu soyun.


Kek yaparken

En önemli nokta yumurta ve şekerinizi güzelce, rengi açılıncaya kadar çırpmanız. Fırınınız mutlaka önceden, pişireceğiniz derecede ısıtılmış olmalı.


Fırında makarna yaparken


Makarnayı tamamen haşlamayın çünkü fırında pişmeye devam edecek. Aynı zamanda hazırladığınız beşamel sosunu da biraz sulu yapın ki fırından çıkarttığınızda kek gibi değil, biraz sulu ve lezzetli olsun.


Yeşillik haşlarken


Yeşillikleri fazla kaynar suya atıp ardından buzlu suya aldığınızda yeşillikleri şoklamış olursunuz. Böylece renklerini hiç kaybetmez ve yemyeşil kalırlar.


Portakal/limon kabuğu rendelerken


Beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin. Aksi halde yemeğinize veya tatlınıza lezzet değil acılık verir.


Biber doğrarken

İnce ve uzun biberlerinizin içindeki zarları ve çekirdekleri temizlemeniz çok mühim. Biberin içindeki zarlar yemeğin hem görüntüsünü hem tadını bozar.


Mayonez yaparken


Mayonezi yapacağınız kabın içerisini iyice kurulayın. İçerisinde bir damla bile su kalırsa mayoneziniz kesilir ve toparlayamazsınız. Yumurta sarısı ve hardalı iyice çırptıktan sonra içerisine çok yavaş zeytinyağı eklemeye başlayın ve sürekli karıştırın. Mayoneziniz istediğiniz kıvama gelince 1-2 damla limon suyu ve tuz ekleyerek lezzetlendirin. Rengi çok koyu olursa bir iki damla da su ilave ederek rengini biraz açabilirsiniz.

Haberin Devamı


Piyazlık soğan doğrarken


Soğanı soyup boylamasına ikiye bölün. Ardından cücük kısımlarını bıçakla üçgen şeklinde çıkartın. Soğanın kendi çizgileri doğrultusunda çok ince doğrayın.


Maydanoz nane gibi yeşillikleri kıyarken


Yıkadıktan sonra iyi kurulamanız çok önemli. Yeşillikler ıslak kalırsa ne lezzet ne de görüntü olarak tatmin eder.

Yazarın Tüm Yazıları