Abdulkadir Selvi

Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü

28 Mart 2024
Ekrem İmamoğlu, PKK’nın siyasi uzantısı olan DEM Parti, “kent uzlaşısı” adı altında ittifak yaptı.

Ama Saraçhane medyası diğer yandan AK Parti’nin yeni çözüm sürecini başlatacağı tezini işliyor. Erdoğan, “Baldıran zehiri” içme pahasına çözüm süreçleri başlattı, Kürt sorununun çözümü konusunda Cumhuriyet tarihinde yapılamayanları yaptı.

 Yıllar sonra seçim meydanlarına dönen Leyla Zana, miting konuşmalarını Kürtçe olarak yapıyor. Kimin sayesinde? 90’lı yıllarda olsa kürsüden inmeden tutuklanırdı.

KÜRT SORUNUNU ÇÖZERSE ERDOĞAN ÇÖZER

Ahmet Türk ve Leyla Zana o dönemlerin en önemli siyasi figürlerinden. Yıllarca cezaevinde yatarak bedel ödediler. Leyla Zana ve Ahmet Türk’ün geçmiş deneyimler ışığında ‘Kürt sorununu çözerse Erdoğan çözer’ şeklindeki değerlendirmeleri gözleri Cumhurbaşkanı’na çevirdi. Bu açıdan Erdoğan’ın Diyarbakır mitinginde verdiği mesajlar çok önemliydi.

TERÖR; KIRMIZI ÇİZGİ

Erdoğan, “Terörün her çeşidine mesafe koyan herkesle oturur konuşuruz” dedi. Böylece kırmızı çizgisini ortaya koydu. “Kapımız teröristlere de terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” diye konuştu.

SİYASİ TUTARLILIK

Bu sözü İzmir’de, Trabzon’da, Edirne’de söylemek kolay. Ama önemli olan bu sözü Diyarbakır meydanında söyleyebilmek. O nedenle

Yazının Devamını Oku

Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor

27 Mart 2024
CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınmasıyla ilgili soruşturma ilerledikçe altından İstanbul’daki CHP’li belediyeler etrafında kurulan bir rant çarkı çıkıyor.

Belediye imkânlarını kullanarak müteahitlere salınan salmalar, çantalar içinde taşınan milyonlar ve paralardan oluşturulan kulelerin merkezinde ise Ekrem İmamoğlu yer alıyor.

Balya balya para taşıyanların, saatlerce para sayanların Ekrem İmamoğlu’na en yakın isimler olması tesadüf değil. Ekrem İmamoğlu’nun bir ekibi var ve bunların yönettiği bir rant düzeni kurulmuş.

İMAMOĞLU’NUN A TAKIMI

İşte Ekrem İmamoğlu ve adamları;

İmamoğlu İnşaat›ın başındaki Tuncay Yılmaz, Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Fatih Keleş, İmamoğlu’nun danışmanı Ertan Yıldız, İmamoğlu’nun avukatıyken milletvekili yaptığı Turan Taşkın Özer, İETT ihalelerini verdiği CHP’de Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Özgür Karabat, CHP’de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, teşkilatlardan sorumlu olan Ensar Aytekin, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın.

Kimi “kafa koparan” olarak biliniyor kimi “yüzde 7” olarak anılıyor.

İMAMOĞLU’NA DOKUNULMADI

Para kuleleriyle ilgili soruşturmada görüntülerde yer alan isimler ifadeye çağrıldı.

Yazının Devamını Oku

Skandalın merkezinde İmamoğlu var

26 Mart 2024
İSKİ skandalına Ergun Göknel’in Nurdan Erbuğ ve Feray Göknel arasındaki aşk trafiği neden olmuştu.

Skandal, Ergun Göknel’in boşandığı eşi Nurdan Erbuğ’un itirafları üzerine patlak vermişti. Ergun Göknel, ihaleye fesat karıştırma ve mal varlığının kaynağını açıklayamadığı için 12.5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

İSKİ’NİN FATURASI

İSKİ’nin siyasi faturasını ise SHP ödedi. CHP, 25 yıl boyunca İstanbul’da belediye başkanlığı seçimlerini kazanamadı. CHP’ye İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınmasıyla ilgili soruşturmada ortaya çıkan ilişkiler ağı ise dudak uçuklatacak cinsten. İSKİ, bu olayın yanında devede kulak kalır.

MENFAAT AĞI

Bu olayla ilgili en büyük talihsizlik seçim dönemine denk gelmesi. Zamanlama önemli. Bu soruşturmanın seçime denk gelmesi talihsiz oldu. Çünkü, paradan kule dikenler de seçimlerde İmamoğlu’nu harcamak için yapıldığını tezini işliyorlar. Seçim döneminde yapılacak olan her müdahale ters teper. Ama burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki ihale sisteminin etrafında oluşturulmuş bir menfaat ağı var. Bu ağın tam merkezinde ise Ekrem İmamoğlu yer alıyor. Çünkü güç ve para onda.

PARA, GÜÇ, İHTİRAS

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na bina alınmasıyla ilgili soruşturma ile yumağın ucu tutuldu. Soruşturma derinleştikçe Ekrem İmamoğlu’nun etrafında oluşan bir ilişkiler ağı ortaya çıkıyor. Para kulelerinin arkasında bu kez yasak aşk üçgeni bulunmuyor. Burada aşk para. Buradaki üçgen ise para, güç ve ihtirastan oluşuyor. Gücü Ekrem İmamoğlu, parayı İstanbul Belediyesi, ihtirası ise cumhurbaşkanlığı hedefi oluşturuyor. 

CHP’Yİ ALDILAR 

Yazının Devamını Oku

Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor

25 Mart 2024
Gazeteciliğe 12 Eylül’ün siyasi yasaklarının devam ettiği dönemde başladım.

Özal’ın partisi ANAP’ın genel merkezi Nene Hatun’daydı. Turgut Sunalp’in MDP’si Cinnah Caddesi’ndeki Mavi Ev’de kurulmuş ama genel merkezi olarak önünde kocaman bir horoz maketinin bulunduğu Gaziosmanpaşa’daki bir müstakil binaya yerleşmişti. Necdet Calp’in sola hitap eden Halkçı Partisi ise Küçükesat’taydı. Demirel, Ecevit, Erbakan ve Türkeş ise yasaklıydı.

Tüm bunları neden yazdım? 1980’den sonraki siyasi hayatı izledim. Birçok şeye tanıklık ettim. Ama Meral Akşener’in, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanı yaptırmak için gösterdiği çabaya tanık olmadım.

İKİNCİ FATİH

1 2019 yerel seçimlerinde CHP’ye ittifak önerisini Meral Akşener götürdü. İYİ Parti desteği olmasa Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş seçimi kazanamazdı.

2 Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu’na sınırsız kredi açtı. ‘İkinci Fatih’ dedi, yüzünde Rabbi Yessir gördüğünü söyledi.

3 Ekrem İmamoğlu yerel mahkemede cezaya çarptırılınca Saraçhane’ye ilk koşan Akşener oldu. İmamoğlu ile birlikte otobüsün üzerine çıkarak çok güçlü bir şekilde destek verdi.

4 Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı adayı olması için 6’lı Masa’yı terk etti.  İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olması koşuluyla masaya geri döndü.

SARAÇHANE MEDYASI

Yazının Devamını Oku

İmamoğlu’nun mal varlığı artmış

22 Mart 2024
CHP İstanbul il binasının alımı için çantalar içinde taşınan balya balya paraları görmezden gelenler, Ekrem İmamoğlu’nun mal varlığı hakkında tek bir çift söz etmeyenler, Turgut Altınok’un mal beyanı üzerinde tepinmeye çalışıyorlar.

Turgut Altınok’un mal beyanını satır satır incelemedim. 60 kalemden 53’ü anne ve babadan miras kalmış, 5’i satın alma yoluyla edinilmiş, 2’si de eşinin üzerine kayıtlı.

KAYNAĞI ŞEFFAF MI

Bu konuda prensip şudur:

1- Mal varlığının kaynağı ne? Mal varlığının kaynağı temiz mi?

2- Belediye başkanlığı döneminde makamının gücünü kullanarak haksız mal edinmiş mi?

Bu iki kriter açısından Altınok’un mal beyanını inceledim.

MAL VARLIĞI ARTMAMIŞ

3-

Yazının Devamını Oku

PKK’yla mücadelede yeni konseptin kodları

21 Mart 2024
Tam 10 gün sonra sandık başında olacağız.

Siyasetin sıcak gündemi, para kuleleriyle ilgili soruşturmada yaşanan gelişmeler ve Gökhan Zan olayı varken, bugün yine kulislere ara verip PKK ile mücadele ve Irak’la yaşanan yeni süreci yazacağım. Çünkü bu bizim beka sorunumuz. Daha dün şehit verdik. Gece yarısı operasyon yaptık.

Irak sınırımızdan içeride, 90’lı yıllardan bu yana PKK’nın kullandığı kampların olduğu bölgede geçici ve kalıcı askeri üslerimiz var. Pençe-Kilit Operasyonu devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deyimiyle bu yaz Irak sınırımız terörden temizlenecek, çember kapatılacak. 

GÜVENLİ HAT

Peki bu nasıl olacak? 

Irak’a düzenlenecek harekâtın askeri boyutuna girecek değilim. Sadece şunu söyleyebilirim; Irak sınırımızdan 30-40 km derinlikte bir alana inip Hakurk, Metina, Zap, Avaşin ve Haftanin’den aşağıda, Gara’nın altındaki düzlük alanda bir güvenli hat kurulacak. Böylece sınırımızda teröristlerin geçisini engelleyecek olan fiili bir tampon bölge oluşturulacak.

ORTAK OPERASYONUN MANTIĞI

Operasyonu elbette ki Türk Silahlı Kuvvetleri yapacak. Ancak biz PKK’yı yasaklı örgüt ilan eden Irak merkezi yönetimi, Erbil ve Haşdi Şabi’nin de operasyonda görev üstlenmesini istiyoruz. Çünkü PKK aynı zamanda Irak için de bir tehdit hatta Irak için daha büyük bir tehdit. Çünkü Irak’ın topraklarını kullanıyor.

IRAK-SURİYE SINIRI

Yazının Devamını Oku

Bir CHP’li satıştan komisyon istemiş

20 Mart 2024
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na alınan binayla ilgili soruşturma derinleştikçe, ilginç bir ilişki ağı ortaya çıkıyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun merkezinde yer aldığı, “kafa koparan” gibi, “yüzde 7’ci” gibi unvanlarla anılan yakın ekibinden oluşan ve İstanbul’un rantı üzerine kurulu bir düzenden söz ediyorum. Bakalım böyle kaç çanta para taşındı, kaç balya para sayıldı, kaç tane paradan kuleler yapıldı?

ÇANTACILAR KURULTAYDA 

İlişki ağı, CHP’ye İstanbul’da il binası alınıp alınmaması olayını aşmış durumda. İmamoğlu ve ekibi İstanbul’da bir rant düzeni kurmuşlar. Bu rant düzeniyle CHP’de kongre kazandılar. CHP Kurultayı’nda gece yarısı döviz büfelerinin açıldığı söylendi.

Kurultayda İmamoğlu ekibiyle birlikte hareket eden CHP Muş eski Gençlik Kolları Başkanı Erkan Çakır, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile Ankara’da bir otelde görüşmeye giren Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın ismini vererek, “İl Başkanı içeri girdiğinde morali bozuktu, çıkarken yüzü gülüyordu. Gözlerinde dolar işareti gördüm. Eli boş girdi, çantayla çıktı” dedi.

EKİBİN LİDERİ İMAMOĞLU

Şimdi bu rant düzeniyle İstanbul’da seçimi almaya çalışıyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin imkânlarının 9 bakanlığa bedel olduğu ifade ediliyor. Ama İstanbul’daki rant düzeni dokuz ülkeye bedel. Bu rant düzeninin merkezinde Ekrem İmamoğlu var. Bu yapının liderliğini İmamoğlu yapıyor.  Zaten satış işlemlerini takip eden Avukatı Gökhan Taşkapan, “Alım işini Ekrem Bey’in talimatıyla Fatih Keleş yürüttü” diyor.

Ekrem İmamoğlu, Fatih Keleş, Tuncay Yılmaz ve Ertan Yıldız dörtlü bir ekip. Özgür Karabat, Turan Taşkın Özer ve İl Başkanı Özgür Çelik’le birlikte İmamoğlu’nun operasyon ekibini oluşturuyorlar.

ERTAN YILDIZ

Yazının Devamını Oku

CHP banka dekontlarını sunacak

19 Mart 2024
CHP’nin para kulelerinin arkasından Ekrem İmamoğlu’nun silueti gözükmeye başladı. Çünkü para sayan da taşıyan da getiren de Ekrem İmamoğlu’nun sırdaşları.

Kafa kopartan” lakabı ile tanınan Fatih Keleş, İmamoğlu şirketlerinin Genel Müdürü Tuncay Yılmaz, İmamoğlu’nun avukatı ve son seçimde milletvekili seçilmesini sağladığı Beylikdüzü eski İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer. Bu olayda ismi gündeme gelmedi ama İmamoğlu’nun yakın ekibinden Ertan Yıldız. Ama biri var ki İmamoğlu için çok önemli bir isim.

BİLGİLERİNE BAŞVURULMALI

İl Başkanlığı binasının alımı sırasındaki görevleri nedeniyle Canan Kaftancıoğlu, Kılıçdaroğlu ve Bülent Kuşoğlu’nun da bilgisine başvurulması gerekiyor.

CHP kulislerinden edindiğim bilgi, bina sahibi ile elden para verilmesi şeklinde bir pazarlık yapılmamış. Zaten Siyasi Partiler Yasası’na da aykırı. Kayıp trilyon davasında Erbakan’ın başına gelenleri biliyorsunuz. 2 yıl 4 ay Erbakan hapis cezasına çarptırılmıştı.

BİNA SAHİBİ İFADE VERDİ

Savcılık dün binanın sahibi Ali Rıza Braka’nın ifadesini aldı. Bu paranın nereye ödendiğini anlamak için Braka‘nın banka hesaplarının kontrol edilmesi yeterli olur. Sanıyorum mahkeme bunu yapacak. Bu arada savcılık, binanın alınmasıyla ilgili olarak CHP’nin kasasından yapılan ödemeyi sorarsa, banka dekontlarının hazır olduğu söyleniyor. CHP’nin resmi banka hesabından yapılan ödeme ile balya balya sayılan paralar arasında fark çıkarsa, işte o zaman para kulelerinin arkasındakiler korksun.

Temiz siyaset için para kulelerini unutma, unutturma diyorum...

GÖKHAN ZAN OPERASYONUNUN ARKASINDA KİM VAR

Yazının Devamını Oku